Kapary

Recepty, kde je kapary

prazdny

Teľacie plátky s tuniakom

Hlavné jedlá

Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...

prazdny

Patizón Al Tono Pomodoro

Hlavné jedlá

Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...

prazdny

Losos so špargľou, kapari a paradajkami

Hlavné jedlá

Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...

prazdny

Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami

Večera

Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...

prazdny

Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave

Hlavné jedlá

Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...

prazdny

Pitta di patate - Zemiaková pitta

Bezmäsité jedlá

Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...

prazdny

Dusené srnčie mäso

Hlavné jedlá

Maso bolo jemne, z mladeho srnca nebolo ho treba marinovat.

prazdny

Krémové studničky

Cestoviny

Predjedlo, ktore podavame na 1. sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe,...

prazdny

Cviklový šalát

Šaláty

Toto je najoblubenejsi cviklovy salat mojho muza. Rad ho robieva. A este radsej papka...

prazdny

Šalát z kalmárov s olivami a paprikami

Šaláty

Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme...

prazdny

Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou

Cestoviny

Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...

prazdny

Tarte a la moutarde - Horčicový koláč

Bezmäsité jedlá

Necakana navsteva? Listkove cesto je v chladnicke...

prazdny

Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi

Večera

Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...

prazdny

Francúzsky šalát s tuniakom

Cestoviny

Ľadový šalát natrháme na malé kúsky, zmiešame s polovicou olivového oleja a s polovicou citrónovej šťavy,...

prazdny

Penne s aliašskou treskou

Cestoviny

Ohlásil sa syn, že po práci aj s priateľku prídu pozrieť ako žijeme. Po práci u...

prazdny

Rýchle rybie filé zo Sole

Hlavné jedlá

Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....

prazdny

Jahňacie karé vo woku na zelenine

Hlavné jedlá

Náhodou som v obchode uvidel celkom pekný kúsok jahňacieho karé a hneď som vedel, čo bude...

prazdny

Jarný zemiakový šalát

Bezmäsité jedlá

Najprv urobíme dresing:Všetky suroviny dobre premiešame , do dresingu pridáme pokrájané uhorky, opláchnuté kapary/ak máte radi olivy,...

prazdny

Predjedlo z tuniaka

Predjedlá

do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...

prazdny

Vaječné ragú

Bezmäsité jedlá

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, necháme speniť a postupne za stáleho miešania prilievame...

prazdny

Penne con verdure

Cestoviny

Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...

prazdny

Olivová omáčka so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...

prazdny

Tartar z kreviet s kaparami

Predjedlá

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok...

prazdny

Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou

Bravčové mäso

Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...

prazdny

Chobotničky podľa talianskej gazdinky

Hlavné jedlá

Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....

prazdny

Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita

Polievky

V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...

prazdny

Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou

Bravčové mäso

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

prazdny

Tuniak s rukolou a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave