Recepty, kde je kapary
Pangasius na masle s kaparmi
Pangasius na masle je vždy veľmi dobrý, ale stačí pridať pár kaparov a chuť máte hneď...
Expresný kuskus na taliansky spôsob
Extra rýchle, zdravé a chutné jedlo z kuskusu so sušenými paradajkami, olivami,
pestom... Asi...
Sušené paradajky
Sušené paradajky sú väčšinou dosť obľúbené a aj ja ich zbožňujem, preto si robím zásoby
doma...
Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...
Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia.
Patizón som mala...
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia.
Etymologický...
Krémové studničky
Predjedlo, ktore podavame na 1. sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe,...
Cviklový šalát
Toto je najoblubenejsi cviklovy salat mojho muza. Rad ho robieva. A este radsej papka...
Šalát z kalmárov s olivami a paprikami
Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme...
Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...
Tarte a la moutarde - Horčicový koláč
Necakana navsteva? Listkove cesto je v chladnicke...
Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...
Francúzsky šalát s tuniakom
Ľadový šalát natrháme na malé kúsky, zmiešame s polovicou olivového oleja a s polovicou citrónovej šťavy,...
Penne s aliašskou treskou
Ohlásil sa syn, že po práci aj s priateľku prídu pozrieť ako žijeme. Po práci u...
Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....
Jahňacie karé vo woku na zelenine
Náhodou som v obchode uvidel celkom pekný kúsok jahňacieho karé a hneď som vedel, čo bude...
Jarný zemiakový šalát
Najprv urobíme dresing:Všetky suroviny dobre premiešame , do dresingu pridáme pokrájané uhorky, opláchnuté kapary/ak máte radi olivy,...
Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...
Vaječné ragú
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, necháme speniť a postupne za stáleho miešania
prilievame...
Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...
Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...
Tartar z kreviet s kaparami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok...
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...
Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...
Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Pangasius na masle s kaparmi
Pangasius na masle je vždy veľmi dobrý, ale stačí pridať pár kaparov a chuť máte hneď...
Expresný kuskus na taliansky spôsob
Extra rýchle, zdravé a chutné jedlo z kuskusu so sušenými paradajkami, olivami, pestom... Asi...
Sušené paradajky
Sušené paradajky sú väčšinou dosť obľúbené a aj ja ich zbožňujem, preto si robím zásoby doma...
Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...
Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...
Krémové studničky
Predjedlo, ktore podavame na 1. sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe,...
Cviklový šalát
Toto je najoblubenejsi cviklovy salat mojho muza. Rad ho robieva. A este radsej papka...
Šalát z kalmárov s olivami a paprikami
Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme...
Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...
Tarte a la moutarde - Horčicový koláč
Necakana navsteva? Listkove cesto je v chladnicke...
Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...
Francúzsky šalát s tuniakom
Ľadový šalát natrháme na malé kúsky, zmiešame s polovicou olivového oleja a s polovicou citrónovej šťavy,...
Penne s aliašskou treskou
Ohlásil sa syn, že po práci aj s priateľku prídu pozrieť ako žijeme. Po práci u...
Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....
Jahňacie karé vo woku na zelenine
Náhodou som v obchode uvidel celkom pekný kúsok jahňacieho karé a hneď som vedel, čo bude...
Jarný zemiakový šalát
Najprv urobíme dresing:Všetky suroviny dobre premiešame , do dresingu pridáme pokrájané uhorky, opláchnuté kapary/ak máte radi olivy,...
Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...
Vaječné ragú
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, necháme speniť a postupne za stáleho miešania prilievame...
Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...
Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...
Tartar z kreviet s kaparami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok...
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Ruské dedičstvo alebo berlínska špecialita
V roku 1980 som bol v Berlíne. Tam mi nesmierne zachutila soljanka. Domorodci z NDR...
Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...
Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave