Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Vladimír Greguška
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 31. októbra 2011
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 31. októbra 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20-25 minút
príprava
príprava
8-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 150 g |
|
| 40 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| štipka |
|
| 150 g |
|
| 50 ml |
|
| na vyprážanie |
|
| 4 ks |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| 1 ks, malá |
|
Postup
-
1
Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu premiešame.
- 2
Osolené na plátky nakrájané kuracie prsia dáme do marinády. Potom ich vyberieme a obalíme v hladkej múke. Na rozohriatom oleji restujeme marinované kuracie prsia z obidvoch strán a dáme zapiecť do vopred rozohriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 8 minút.
- 3
Príprava petržlenového dipu: petržlenovú vňať odstonkujeme, pridáme zvyšné sardely, kapary a nadrobno nakrájanú uhorku, olivový olej, korenie, horčicu, cibuľu a všetko spolu dobre rozmixujeme. Bagetky rozrežeme po dĺžke na polovice a opečieme na olivovom oleji do zlatista.
- 4
Jedlo podávame s petržlenovým dipom a opekanými bagetkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu