Foto: denisac
Opäť šalátik, ale však je leto tak môžeme byť viac na ľahko ...:)
Suroviny
4 ks |
|
1 PL |
|
200 g konzerva , bez šťavy |
|
200 g listov |
|
150 g napoly prekrojených |
|
20 ks bez kôstok |
|
2 PL |
|
3 ks natvrdo uvarené, na mesiačiky pokrájané |
|
1 ks pretlačený strúčik |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1 čajová lyžička |
|
125 ml |
|
Postup
-
1
V osolenej vode uvarte zemiaky. Vodu zlejte, zemiaky pokrájajte na kocky a dajte do misy. Pokvapkajte olivovým olejom a dobre premiešajte. Odložte.
- 2
Na octový nálev vyšľahajte spolu cesnak, horčicu, ocot a citrónovú šťavu. Tenkým prúdom prilievajte olej a všetko vyšľahajte na hladkú masu.
- 3
Do misy dajte tuniaka a vidličkou ho rozoberte na väčšie kúsky. Na dno servírovacieho taniera položte listy šalátu, na ne zemiaky, tuniaka, paradajky, olivy a kapary. Povrch polejte octovým nálevom a obložte vajciami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu