Šalát Nice

denisac - fotkadenisac, 27. júna 2012
Šalát Nice
Foto: denisac

Opäť šalátik, ale však je leto tak môžeme byť viac na ľahko ...:)

Suroviny

4 ks
1 PL
200 g konzerva , bez šťavy
200 g listov
150 g napoly prekrojených
20 ks bez kôstok
2 PL
3 ks natvrdo uvarené, na mesiačiky pokrájané
1 ks pretlačený strúčik
1 ČL
2 PL
1  čajová lyžička
125 ml




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvarte zemiaky. Vodu zlejte, zemiaky pokrájajte na kocky a dajte do misy. Pokvapkajte olivovým olejom a dobre premiešajte. Odložte.

  2. 2

    Na octový nálev vyšľahajte spolu cesnak, horčicu, ocot a citrónovú šťavu. Tenkým prúdom prilievajte olej a všetko vyšľahajte na hladkú masu.

  3. 3

    Do misy dajte tuniaka a vidličkou ho rozoberte na väčšie kúsky. Na dno servírovacieho taniera položte listy šalátu, na ne zemiaky, tuniaka, paradajky, olivy a kapary. Povrch polejte octovým nálevom a obložte vajciami.

    Šalát Nice - obrázok 3

Diskusia k receptu

pivonka
Takéto recepty sú teraz pre mňa, už je založený.
branka
super, super...ja by som mozno zamenila listovy salat za polnicek, je jemnejsi...urcite vyskusam, ked bude viac ako 35 stupnov.....