Obed

  • Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve

    Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve

    V podstate Bún Bò Nam Bộ, ale nenašla som koriander ani čerstvé klíčky mungo, tak som nechcela haniť pôvodný pokrm. :D Každopádne každý miluje, keď tento šalát pripravím, tá sviežosť a čerstvosť v kombinácii...

  • Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou

    Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou

    Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme "bojovali" v TOP 25 o postup do finálovej 16tky a mali sme vymyslieť originálne jedlo z bryndze. Vtedy mi chýbali potrebné...

  • Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  • Hubové velouté s kuracím mäsom

    Hubové velouté s kuracím mäsom

    Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  • Dubákové rezne v sezame

    Dubákové rezne v sezame

    Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v sezamových semienkach a na rozpálenom oleji vypražíme z oboch strán dozlatista.

  • Lievance bez lepku

    Lievance bez lepku

    V 3 dl vlažnej vody rozpustíme 1 PL cukru a ¼ kocky droždia. Prisypeme hotovú palacinkovú zmes v prášku, pridáme štipku soli a metličkou alebo mixérom rozmiešame na hladké polotekuté cesto.

  • Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

    Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

    Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme na plech a dopečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.

  • Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.

  • Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

    Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

    Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem dojesť. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k rybám a k mäsu, hliva v guláši, masliak...

  • Chilli zapekaná tortilla (fotorecept)

    Chilli zapekaná tortilla (fotorecept)

    Vždy mi po robení burrita zostane zopár tortíl, tak ich takto zapekám so strukovinami a syrom, je to sýta bomba chutí :)

  • Krémové karí rizoto z bulguru

    Krémové karí rizoto z bulguru

    Hrnček = cca 250 ml. Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na oleji, pridáme vegetu, soľ a kari, trochu opečieme (nie som fanúšik vegety, tá moja vegeta je tzv. Nesoldík, som s ním...

  • Zubáč s opekanými zemiakmi

    Zubáč s opekanými zemiakmi

    Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.

  • Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept)

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept)

    Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka :)

  • Uhorková čína (fotorecept)

    Uhorková čína (fotorecept)

    V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich nie len ako salat.

  • Špekáčiky nakladané vo svetlom pive (fotorecept)

    Špekáčiky nakladané vo svetlom pive (fotorecept)

    Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený cesnak, prekrojenú čili papričku, soľ a nakoniec prilejeme pivo.

  • Pečené buchty dvoch chutí (fotorecept)

    Pečené buchty dvoch chutí (fotorecept)

    Vymyslieť niečo cez prázdniny pre moje vnúčatá mi robí radosť.

  • Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami

    Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami

    Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.

  • Kapusta s vajíčkom (fotorecept)

    Kapusta s vajíčkom (fotorecept)

    Povodne som chcel tento vytvor pridat k existujucemu receptu, https://varecha. pravda. sk/recepty/dusena-kapusta-s-vajickom/36858-recept. html ale sa nedalo, tak som ho rychlo dal do hromady. Nie je to ako povodny, ktory bol vysledkom nedostatku v chladnicke. V...

  • Pečené rebierka marinované v čiernom pive

    Pečené rebierka marinované v čiernom pive

    Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.

  • Zapečený plnený zemiak v slaninke

    Zapečený plnený zemiak v slaninke

    Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s bryndzou a nasekanou pažítkou a plníme do vydlabaného zemiaka.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist