Teľacie plátky s tuniakovou majonézou

Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 10. júla 2012
Teľacie plátky s tuniakovou majonézou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
5 ks
100 ml
100 g
1/2 KL
1/2 KL
50 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Teľacie karé ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici do chrumkava. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 oC zhruba 12 minút, tak aby mäso bolo vnútri ružové. Necháme odstáť.

  2. 2

    Žĺtky s olejom vymiešame do majonézy a ochutíme. Pridáme tuniaka a rozmixujeme.

  3. 3

    Kapary vypražíme v oleji tak, aby sa púčiky otvorili. Na tanieri aranžujeme natenko nakrájané plátky teľacieho karé s tuniakovou majonézou, kvetinkami z kapár, rukolou a hoblinami parmezánu.

Diskusia k receptu

sjuz
a ešte dodám, že vynikajúce robia v Au Cafe...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia