Teľacie plátky s tuniakovou majonézou
Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 10. júla 2012
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 10. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľacie karé ochutíme soľou a korením a opečieme na panvici do chrumkava. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 oC zhruba 12 minút, tak aby mäso bolo vnútri ružové. Necháme odstáť.
- 2
Žĺtky s olejom vymiešame do majonézy a ochutíme. Pridáme tuniaka a rozmixujeme.
- 3
Kapary vypražíme v oleji tak, aby sa púčiky otvorili. Na tanieri aranžujeme natenko nakrájané plátky teľacieho karé s tuniakovou majonézou, kvetinkami z kapár, rukolou a hoblinami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu