Víno portské

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Recepty, kde je víno portské

prazdny

Srnčí chrbát v kapustovom liste

Hlavné jedlá

Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju...

prazdny

Bažantie prsia s malinovou omáčkou

Hlavné jedlá

Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.

prazdny

Foie gras s pyré z pečenej hrušky

Nátierky

Foie gras: Foie gras očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme smotanu, koňak a...

prazdny

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.

prazdny

Kačacia paštéta s višňovou penou

Nátierky

Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme,...

prazdny

Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a...

prazdny

Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky

Bravčové mäso

Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...

prazdny

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom

Hlavné jedlá

Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky...

prazdny

Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.

Hlavné jedlá

Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7...

prazdny

Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na...

prazdny

Marinované foie gras s figovým čatní

Večera

Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne...

prazdny

Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou

Hlavné jedlá

Kožu na prsiach narežeme, osolíme, okoreníme. Na rozohriatej panvici opečieme kožou nadol, pridáme bylinky a dáme...

prazdny

Kapustové kofty s čatní z červenej cibule

Bezmäsité jedlá

Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.

prazdny

Líčka s chrenovým žemľovým nákypom

Bravčové mäso

Čaro domova a tradícií. Tak vyzerá najkrajšia podoba Vianoc. Spravidla nechýba kapustnica a kapor so šalátom, ale ani ďalšie jedlá,...

prazdny

Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré

Hlavné jedlá

Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...

prazdny

Guláš z diviaka podľa mnícha

Hlavné jedlá

Recept na tento guláš je v rodine už mnoho rokov.

prazdny

Husacie stehno nadivoko

Hlavné jedlá

Hus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. Dokonalosť mäska...

prazdny

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom

Bezmäsité jedlá

Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

prazdny

Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...

prazdny

Kokosové Crème Brûlèe s horúcimi čerešňami

Dezerty

Úžasná kombinácia dobre vychladeného Crème Brûlèe s horúcimi čerešňami.

prazdny

Hubové rizoto

Hlavné jedlá

Správne pripravené rizoto by malo byť vláčne a krémovité, keď sa naloží na tanier musí sa...

prazdny

Mandle & sušené ovocie koláč

Koláče

Pretože je doba zbytkov orechov a sušeného ovocia po Vianociach, určite sa rcp bude milým...

prazdny

Paštéta z husacej pečene

Raňajky

Pečeň očistíme, odstránime žilky, nasolíme a polejeme portským. Necháme odležať pod fóliou aspoň dve...