Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 13. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda, patria aj do slaného kulinárstva. Dokážu dobre doplniť mäsové Zobraziť celý popisVeľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda, patria aj do slaného kulinárstva. Dokážu dobre doplniť mäsové a rybacie jedlá, obohacujú rôzne druhy omáčok a dipov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a osolíme. Do hrnca vložíme dve hrste sena, zapálime a položíme naň parák, na ktorý poukladáme osolené mäso. Prikryjeme pokrievkou a necháme, kým sa všetok dym nestratí.
- 2
Medzitým na panvici speníme med, pridáme na kocky pokrájané jabĺčka a na miernom ohni dusíme domäkka. Na ďalšiu panvicu dáme rozpustiť polovicu masla, ktoré prepustíme a opečieme na ňom orechy. Väčšinu orechov vložíme do mixéra a pridáme udusené jablká bez šťavy. Všetko spolu rozmixujeme na kašu a pred koncom pridáme portské víno. Jablká ďalej už tepelne neupravujeme.
- 3
Zaúdený jelení chrbát opečieme na panvici s druhou polovicou prepusteného masla z každej strany tak, aby zostal v strede ružový a šťavnatý. Servírujeme s pyré a opečenými orechmi.
Tiež jelení chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu