Pečený bôčik s gaštanovo-žemľovou plnkou
executive chef spoločnosti TRINITY Hotels, 23. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
1 kg |
|
4 ks |
|
80 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
|
|
20 ml |
|
30 g |
|
10 g |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
|
|
100 ml |
|
100 g |
|
|
|
Pyré: | |
500 g |
|
80 g |
|
|
|
|
|
|
|
30 ml |
|
Postup
-
1
Do umytého osušeného bôčika urobíme vrecko, ktoré naplníme plnkou. Do nakrájaného pečiva pridáme nakrájané sušené slivky, nastrúhaný muškátový oriešok, mlieko a rozpustené maslo, v ktorom povaríme nasekané gaštany, soľ, korenie a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý len zľahka vmiešame už do premiešanej plnky. Plnku naplníme do pripraveného otvoru. Naplnený bôčik sprudka opečieme, aby sa mäso zatiahlo, a dáme ho do pekáča. Podlejeme vínom a vývarom, pridáme badián, tymian a pečieme domäkka pri 150 °C.
- 2
Výpek precedíme do panvice, pridáme portské víno a tymian, necháme prevrieť a do omáčky postupne zašľaháme maslo.
- 3
Pyré: Očistený zeler dáme variť do osolenej vody domäkka, scedíme, pridáme maslo, smotanu, dochutíme a rozmixujeme na penu. Podávame k mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu