Čokoládová pena s marinovanou slivkou

Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
Čokoládová pena s marinovanou slivkou
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
2 dni minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
3 ks
150 g
200 ml
12 ks




Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny a vmiešame do roztopenej čokolády a necháme jemne schladiť.

  2. 2

    Vyšľaháme šľahačkovú smotanu a sneh z troch bielkov. Keď má čokoláda izbovú teplotu, pomaly vmiešame do nej sneh z bielkov a na záver vyšľahanú smotanu. Zmes necháme postáť v chladničke 24 hodín.

  3. 3

    Potom zo stuhnutej hmoty vykrajujeme lyžicou väčšie knedličky, ktoré poukladáme na tanier a ozdobíme granátovým jablkom, zrniečkami a sušenými marinovanými slivkami, ktoré sme marinovali v portskom víne 48 hodín.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia