Čokoládová pena s marinovanou slivkou
Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
2 dni minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny a vmiešame do roztopenej čokolády a necháme jemne schladiť.
- 2
Vyšľaháme šľahačkovú smotanu a sneh z troch bielkov. Keď má čokoláda izbovú teplotu, pomaly vmiešame do nej sneh z bielkov a na záver vyšľahanú smotanu. Zmes necháme postáť v chladničke 24 hodín.
- 3
Potom zo stuhnutej hmoty vykrajujeme lyžicou väčšie knedličky, ktoré poukladáme na tanier a ozdobíme granátovým jablkom, zrniečkami a sušenými marinovanými slivkami, ktoré sme marinovali v portskom víne 48 hodín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu