Mäsové guľky v horčicovej omáčke fotorecept
Rýchle a jednoduché jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g mleté |
|
2 ks (menšia alebo šalotka) |
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
5 lístkov (čerstvá) |
|
1 ks |
|
3 ČL |
|
5 PL (alebo olej, maslo) |
|
3 dl (alebo voda, nie bujón) |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Mleté mäso, nasekaná cibuľka na drobno, cesnak pretlačený a nasekaná bazalka...
-
2
...pridáme soľ, korenie, muškátový orech a vajce zmiešame dokopy. Uložíme do chladničky.
-
3
Po cca 30 minútach v chladničke. Z mäsovej hmoty vytvarujeme guľky a obalíme v hladkej múke.
-
4
Obalené guľky opečieme na oleji s maslom, alebo bravčovej masti zo všetkých strán a vyberieme na tanier.
-
5
Do výpeku pridáme vývar (ak nemáme stačí slaná teplá voda), pridáme horčicu, worchester a cukor. Mierne prevaríme a podľa potreby dochutíme. Pridáme naspäť guľky a povaríme. Ak je omáčka moc riedka môžete zahustiť solamylom.
-
6
Podávame s ryžou, zemiakmi...DOBRÚ CHUŤ Ja som mal nové varené zemiaky scibuľkou na masle.
no podla fotky je to take nemocnicne