Prsia z husokačky s jahodovou omáčkou a polentovou kašou
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 13. júna 2018
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 13. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 ks |
|
|
|
|
|
(tymian) |
|
Portská omáčka: | |
150 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Glazované jahody: | |
150 g |
|
1 PL |
|
Polentová kaša: | |
250 g |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
|
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Kožu na prsiach narežeme, osolíme, okoreníme. Na rozohriatej panvici opečieme kožou nadol, pridáme bylinky a dáme piecť do rúry.
- 2
Portská omáčka: Z trstinového cukru pripravíme karamel, zalejeme portským vínom, pridáme jahodový džem, necháme povariť, nakoniec zahustíme maizenou.
- 3
Glazované jahody: Čerstvé jahody očistíme, nakrá- jame a glazujeme s medom.
- 4
Polentová kaša: Dáme zovrieť mlieko, do ktorého za stáleho miešania nasypeme polentu, osolíme, necháme napučať a zjemníme smotanou. Do kaše na záver pridáme strúhaný parmezán a sušené kvety.
- 5
Pri podávaní kačacie prsia prerežeme na polovicu a podávame s polentovou kašou, glazovanými jahodami a portskou omáčkou.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu