Srnčí chrbát v kapustovom liste
mesačník Varecha, 4. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju od mäsiara, ktorému dôverujete, no počas sezóny niektoré druhy Zobraziť celý popisDivina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju od mäsiara, ktorému dôverujete, no počas sezóny niektoré druhy zoženiete aj v sieťach supermarketov. Mäso je tmavé, s minimálnym obsahom tuku, preto sa často dopĺňa šťavnatejšími kúskami, najmä slaninou.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Očistené mäso osolíme, okoreníme, krátko opečieme na panvici na slnečnicovom oleji a vyberieme. Z kapustových listov vyrežeme hlúbik a ponoríme do vriacej vody.
- 2
Karfiol uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Roztlačíme a zmiešame so smotanou, strúhankou a s mletým čiernym korením. Zmes nanesieme na kapustové listy.
- 3
Navrch dáme opečený chrbát, ktorý sme zabalili do plátkov slaniny, a opatrne zavinieme. Roládky vložíme do pekáčika vymasteného maslom a zakryté pečieme pri teplote 170 °C asi 10 minút.
- 4
Po upečení mäso vyberieme, výpek zalejeme portským vínom a krátko povaríme. Nakoniec omáčku zjemníme maslom. Podávame so šťuchanými zemiakmi a s opečenou slaninkou.
Tiež srnčie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu