Srnčie mäso
Srnčie mäso

Srnčí chrbát v kapustovom liste

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 4. októbra 2022
Srnčí chrbát v kapustovom liste
Foto: Kulinární studio MAFRA

Divina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju od mäsiara, ktorému dôverujete, no počas sezóny niektoré druhy Zobraziť celý popisDivina je mäso ulovené vo voľnej prírode, nie zo zvierat chovaných v zajatí. Nakupujte ju od mäsiara, ktorému dôverujete, no počas sezóny niektoré druhy zoženiete aj v sieťach supermarketov. Mäso je tmavé, s minimálnym obsahom tuku, preto sa často dopĺňa šťavnatejšími kúskami, najmä slaninou.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

650 g
4 listy
200 g
100 ml (33 %)
2 PL
6 plátkov
1 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Očistené mäso osolíme, okoreníme, krátko opečieme na panvici na slnečnicovom oleji a vyberieme. Z kapustových listov vyrežeme hlúbik a ponoríme do vriacej vody.

  2. 2

    Karfiol uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Roztlačíme a zmiešame so smotanou, strúhankou a s mletým čiernym korením. Zmes nanesieme na kapustové listy.

  3. 3

    Navrch dáme opečený chrbát, ktorý sme zabalili do plátkov slaniny, a opatrne zavinieme. Roládky vložíme do pekáčika vymasteného maslom a zakryté pečieme pri teplote 170 °C asi 10 minút.

  4. 4

    Po upečení mäso vyberieme, výpek zalejeme portským vínom a krátko povaríme. Nakoniec omáčku zjemníme maslom. Podávame so šťuchanými zemiakmi a s opečenou slaninkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia