Jazýček vo vínnej omáčke
Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 19. novembra 2012
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 19. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčový jazyk varíme do mäkka vo vode s cibuľou, koreňovou zeleninou, bobkovým listom a novým korením. Uvarený jazyk očistíme (ošúpeme) a nakrájame.
- 2
Na omáčku nakrájame šalotku a šampiňóny na jemno. Červené a portské víno dáme do hrnca a pridáme tymian, šalotku a šampiňóny. Zvaríme na sirupovitú tekutinu. Prepasírujeme cez sitko do kastrólika. Pridáme ľadovo vychladené maslo a vyšľaháme hustú omáčku. Hotovú omáčku osolíme a osladíme.
- 3
Parmezánové halušky: Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle. V mlieku necháme napučať krupicu, pridáme vajce, parmezán, osolíme a okoreníme. Cesto upravíme na požadovanú hustotu, nemá však byť príliš husté. Halušky tvarujeme pomocou dvoch polievkových lyžíc a uvaríme ich vo vriacej osolenej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu