Jazýček vo vínnej omáčke

Martin Frankl
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 19. novembra 2012
Jazýček vo vínnej omáčke
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
1 ks
100 g
200 ml
50 ml
1
100 g
1 vetvička
150 g
100 g
200 g
100 g
200 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Bravčový jazyk varíme do mäkka vo vode s cibuľou, koreňovou zeleninou, bobkovým listom a novým korením. Uvarený jazyk očistíme (ošúpeme) a nakrájame.

  2. 2

    Na omáčku nakrájame šalotku a šampiňóny na jemno. Červené a portské víno dáme do hrnca a pridáme tymian, šalotku a šampiňóny. Zvaríme na sirupovitú tekutinu. Prepasírujeme cez sitko do kastrólika. Pridáme ľadovo vychladené maslo a vyšľaháme hustú omáčku. Hotovú omáčku osolíme a osladíme.

  3. 3

    Parmezánové halušky: Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle. V mlieku necháme napučať krupicu, pridáme vajce, parmezán, osolíme a okoreníme. Cesto upravíme na požadovanú hustotu, nemá však byť príliš husté. Halušky tvarujeme pomocou dvoch polievkových lyžíc a uvaríme ich vo vriacej osolenej vode.

Diskusia k receptu

nonna
EXCELENTNÉ!!!! Víno správne použité. Ukladám do KK!
dogagador
Uzasne! Ja tu asi zozeniem len hovadzi jazyk, ale to nevadi, ved pricip je rovnaky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia