Panenka s hubami a gaštanmi

Marián Breznický
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 15. septembra 2014
Panenka s hubami a gaštanmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15-18 minút
na 165 °C

Suroviny

600 g
100 g
80 g
1 PL
1 ks
300 g
50 g
100 ml
300 g
150 g
300 g




Postup

  1. 1

    Bravčové filé očistíme od blán, krátko opečieme na olivovom oleji, osolíme a okoreníme. Na polovici masla opečieme najemno nakrájanú cibuľu a nakrájané huby, krátko ich rozmixujeme spolu s gaštanmi, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku, soľ, korenie.

  2. 2

    Pobrušnicu namočíme do studenej vody, vyberieme, osušíme a roztiahneme na dosku. Na pobrušnicu dáme polovicu húb, na ňu položíme bravčové filé, na ktoré poukladáme lístky čerstvej šalvie, prikryjeme druhou polovicou húb a pevne zrolujeme do pobrušnice.

  3. 3

    Pečieme pri 165 °C asi 15 – 18 minút. Do výpeku pridáme portské víno, chvíľu povaríme a pridáme maslo, a už nevaríme.

  4. 4

    Ružičkový kel krátko uvaríme v osolenej vode a schladíme v studenej vode. Pappardelle uvaríme v osolenej vode, vyberieme, dáme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom. Na ces-toviny dáme na masle podusený kel a nakrájané bravčové filé. Prelejeme šťavou.

Diskusia k receptu

pusta
krása, kreatívne, veľmi chutné :-)
*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia