Panenka s hubami a gaštanmi
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila v Skalici, 15. septembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 165 °C
Postup
-
1
Bravčové filé očistíme od blán, krátko opečieme na olivovom oleji, osolíme a okoreníme. Na polovici masla opečieme najemno nakrájanú cibuľu a nakrájané huby, krátko ich rozmixujeme spolu s gaštanmi, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku, soľ, korenie.
- 2
Pobrušnicu namočíme do studenej vody, vyberieme, osušíme a roztiahneme na dosku. Na pobrušnicu dáme polovicu húb, na ňu položíme bravčové filé, na ktoré poukladáme lístky čerstvej šalvie, prikryjeme druhou polovicou húb a pevne zrolujeme do pobrušnice.
- 3
Pečieme pri 165 °C asi 15 – 18 minút. Do výpeku pridáme portské víno, chvíľu povaríme a pridáme maslo, a už nevaríme.
- 4
Ružičkový kel krátko uvaríme v osolenej vode a schladíme v studenej vode. Pappardelle uvaríme v osolenej vode, vyberieme, dáme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom. Na ces-toviny dáme na masle podusený kel a nakrájané bravčové filé. Prelejeme šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****