Bažantie prsia s malinovou omáčkou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. marca 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. marca 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Suroviny
4 ks |
|
120 g |
|
1 menšia vetvička |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
160 g |
|
50 g |
|
80 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.
- 2
Umyté a osušené bažantie prsia osolíme a okoreníme. Prsia dôkladne zabalíme do slaniny. Opekáme na panvici z každej strany asi 4 minúty. Opečené prsia odložíme na teplé miesto.
- 3
Na panvicu z opekania mäsa pridáme cukor, ktorý necháme mierne skaramelizovať, prilejeme portské víno a zredukovaný vývar. Pridáme rozmarín, balzamiko a maliny. Omáčku necháme vyvariť do sirupovej konzistencie. Prepasírujeme a necháme ešte raz prevariť. Odstavíme z ohňa a do omáčky zašľaháme stuhnuté maslo.
Tiež bažantie prsia:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre