Bažantie prsia
Bažantie prsia

Bažantie prsia s malinovou omáčkou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. marca 2020
Bažantie prsia s malinovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

4 ks
120 g
1 menšia vetvička
500 ml
100 ml
50 ml
160 g
50 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Umyté a osušené bažantie prsia osolíme a okoreníme. Prsia dôkladne zabalíme do slaniny. Opekáme na panvici z každej strany asi 4 minúty. Opečené prsia odložíme na teplé miesto.

  3. 3

    Na panvicu z opekania mäsa pridáme cukor, ktorý necháme mierne skaramelizovať, prilejeme portské víno a zredukovaný vývar. Pridáme rozmarín, balzamiko a maliny. Omáčku necháme vyvariť do sirupovej konzistencie. Prepasírujeme a necháme ešte raz prevariť. Odstavíme z ohňa a do omáčky zašľaháme stuhnuté maslo.

Recept je zaradený do kategórií:
Bažantie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre