Divinové medailóniky s fazuľou a hlivou
Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 9. júla 2014
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 9. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme deň vopred, uvaríme ju spolu s cesnakom, rozmarínom a soľou. Po scedení fazuľu rozmiešame s olivovým olejom, prekrojenými cherry paradajkami, na rezance nakrájanou cibuľou, pridáme cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 2
Hlivu ustricovú pokrájame na rezančeky. Srnčí chrbát nakrájame na medailóniky, ktoré pokvapkáme portským vínom a pomarančom, osolíme a okoreníme, pridáme nasekaný rozmarín.
- 3
Pripravenú fazuľovú zmes dáme do alobalu a navrch poukladáme srnčie medailóniky. Znova pokvapkáme olivovým olejom a prilejeme portské víno. Alobal preložíme na polovicu, kraje viackrát zahneme, aby šťava zostala vnútri. Grilujeme 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu