Pečený bažant
Pečený bažant

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré

Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 21. augusta 2019
Bažant v slaninke s mrkvovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
200 g
100 g
200 g
4 strúčiky
100 g
100 g
200 ml
400 ml
100 g
Mrkvové pyré:
500 g
100 ml
90 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.

  2. 2

    Naporciované mäso okoreníme a obalíme plátkami slaniny. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska a vložíme do vymasteného pekáča spolu s cibuľou, borievkami a cesnakom. Pridáme mäso, podlejeme vývarom a pečieme 1,5 hodiny pri 160 °C.

  3. 3

    Upečené mäso vyberieme, výpek scedíme, pridáme portské víno, zredukujeme na polovičné množstvo a zahustíme studeným maslom. Podávame s mrkvovým pyré a omáčkou.

  4. 4

    Mrkvové pyré: Do hrnca vložíme očistenú pokrájanú mrkvu, vodu, maslo, soľ, necháme zovrieť a teplotu znížime na najnižší stupeň, varíme domäkka. Rozmixujeme na hladké pyré, do ktorého vmixujeme čerstvú šťavu z citróna.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: