Bažant v slaninke s mrkvovým pyré
Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 21. augusta 2019
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 21. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
90 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
2 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
4 strúčiky |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
400 ml |
|
100 g |
|
Mrkvové pyré: | |
500 g |
|
100 ml |
|
90 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.
- 2
Naporciované mäso okoreníme a obalíme plátkami slaniny. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska a vložíme do vymasteného pekáča spolu s cibuľou, borievkami a cesnakom. Pridáme mäso, podlejeme vývarom a pečieme 1,5 hodiny pri 160 °C.
- 3
Upečené mäso vyberieme, výpek scedíme, pridáme portské víno, zredukujeme na polovičné množstvo a zahustíme studeným maslom. Podávame s mrkvovým pyré a omáčkou.
- 4
Mrkvové pyré: Do hrnca vložíme očistenú pokrájanú mrkvu, vodu, maslo, soľ, necháme zovrieť a teplotu znížime na najnižší stupeň, varíme domäkka. Rozmixujeme na hladké pyré, do ktorého vmixujeme čerstvú šťavu z citróna.
Tiež bažant:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu