Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 12. novembra 2018
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 12. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
podľa chuti |
|
100 g |
|
400 g |
|
10 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
150 g |
|
4 g |
|
100 g (zelená a žltá) |
|
100 g |
|
60 g |
|
80 g |
|
1 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7 – 10 minút pri 180 °C.
- 2
Z cukru pripravíme karamel a zalejeme portským vínom, ochutíme soľou, korením a zredukujeme podľa potreby. Pred podávaním zjemníme maslom.
- 3
Tarhoňu orestujeme na oleji dohneda, zalejeme vriacou vodou a varíme domäkka.
- 4
Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme cesnak, papriku a cuketu pokrájané na malé kocky. Všetko orestujeme, pridáme drvené lúpané paradajky, bylinky, cherry paradajky a uvarenú tarhoňu. Ochutíme soľou, korením a zjemníme troškou smotany a masla.
Tiež víne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu