Prsia z perličky na víne
Prsia z perličky na víne

Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.

Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 12. novembra 2018
Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

800 g
podľa chuti
100 g
400 g
10 g
100 ml
100 g
150 g
4 g
100 g (zelená a žltá)
100 g
60 g
80 g
1 g




Postup

  1. 1

    Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7 – 10 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Z cukru pripravíme karamel a zalejeme portským vínom, ochutíme soľou, korením a zredukujeme podľa potreby. Pred podávaním zjemníme maslom.

  3. 3

    Tarhoňu orestujeme na oleji dohneda, zalejeme vriacou vodou a varíme domäkka.

  4. 4

    Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme cesnak, papriku a cuketu pokrájané na malé kocky. Všetko orestujeme, pridáme drvené lúpané paradajky, bylinky, cherry paradajky a uvarenú tarhoňu. Ochutíme soľou, korením a zjemníme troškou smotany a masla.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia