Trilógia lesných húb so strúhanými zemiakmi

Gabriel Piešťanský a Ján Dudáš
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 9. novembra 2014
Trilógia lesných húb so strúhanými zemiakmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
15-30 minút
príprava
90 minút
na 155 °C

Suroviny

200 g
200 g
200 g
800 g
4 ks
0,2 dcl
20 g
 na yvsypanie plechu
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Grilovaný šampiňón s cesnakom a bylinkami, smrček na červenom portskom víne, kuriatka pomaly pečené na rozmaríne.

  2. 2

    Surové zemiaky si nakrájame na tenulinké plátky, pridáme vajcia, soľ, korenie a na vymastený plech maslom, vysypaný strúhankou rovnomerne poukladáme.

  3. 3

    Dáme piecť na 155°C na 1,5 hodiny. Podávame na bešameli.

Diskusia k receptu

marikahr
urcite to je uuuuzasna lahodka, ale v postupe by aspon mohli majstri kuchari (alebo ich asistenti :-) ) aspon naznacit ako to tie smrcky na portskom vine pripravit :-/
marikahr
@mijaita jasne a podavame na besameli :-) neochutenom?
ja viem ze figel je v tom ake ingrediencie pouziju na dochutenie
na tej hubke na obrazku nieco fialove je (?)
na kuriatkach identifikujem tymian a na sampinone rozmarin...
takto napisany recept mne pride len ako reklama, ale OK viem s tym zit ;-)
evanaaa
Ja nerozumiem ani tým zemiakom - nakrájať na tenké plátky, pridať vajcia, soľ, korenie.....neviem si predstaviť, to zmiešame dokopy? To, čo je na tanieri, nie je v postupe. A mimochodom, z takej dekorácie by som sa nenajedla, aj keď to pekne na tanieri vypadá, som trochu alergická na takúto úpravu.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia