Paštéta z husacej pečene

Juraj Hruška
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 6. januára 2013
Paštéta z husacej pečene
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g vykŕmená
100 ml
100 g
100 ml
20 g
5 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Pečeň očistíme, odstránime žilky, nasolíme a polejeme portským. Necháme odležať pod fóliou aspoň dve hodiny, potom ju jemne roztlačíme a vložíme do formy. Pečieme zakrytú fóliou na 50 °C. Po upečení ju necháme stuhnúť v chlade.

  2. 2

    Cukor skaramelizujeme, pridáme očistené nakrájané figy, podlejeme sladkým bielym vínom, okoreníme korením a kardamónom a rozmixujeme na hustotu šťavy. Do ešte teplej (40–stupňovej) zmesi zamiešame prírodnú želatínu, vylejeme do formičiek a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Z toastového chleba upečieme hrianky, ktoré môžeme vykrojiť, do akého tvaru chceme. Na hrianky kladieme paštétu a podávame s figovým želé.

Diskusia k receptu

radox1
tiez robim tuto drahu dobrotu tymto sposobom,nakolko nie su ziadne ubytky pecene.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia