Paštéta z husacej pečene
Juraj Hruška
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 6. januára 2013
executive chef resort hotela Altis v Námestove a člen Gourmet klubu, 6. januára 2013

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g vykŕmená |
|
100 ml |
|
100 g |
|
100 ml |
|
20 g |
|
5 g |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pečeň očistíme, odstránime žilky, nasolíme a polejeme portským. Necháme odležať pod fóliou aspoň dve hodiny, potom ju jemne roztlačíme a vložíme do formy. Pečieme zakrytú fóliou na 50 °C. Po upečení ju necháme stuhnúť v chlade.
- 2
Cukor skaramelizujeme, pridáme očistené nakrájané figy, podlejeme sladkým bielym vínom, okoreníme korením a kardamónom a rozmixujeme na hustotu šťavy. Do ešte teplej (40–stupňovej) zmesi zamiešame prírodnú želatínu, vylejeme do formičiek a necháme stuhnúť.
- 3
Z toastového chleba upečieme hrianky, ktoré môžeme vykrojiť, do akého tvaru chceme. Na hrianky kladieme paštétu a podávame s figovým želé.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre