Roláda z BB pudingu s malinami fotorecept
Výborná roláda, ktorá poteší celú rodinu, vhodná na oslavy, rodinné posedenie.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks väčšie |
|
150 g |
|
150 g (v prášku) |
|
Krém: | |
250 g |
|
250-300 ml (33 %) |
|
čerstvé |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g (mliečna, horká) |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka, cukor kryštál vyšľaháme do hustej peny. Postupne po lyžiciach vmiešame varechou BB puding v prášku.
-
3
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 15-17 minút (nie dlhšie). Po upečení korpus za horúca zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
4
Suroviny na krém, prepláchnuté a odkvapkané maliny. Smotanu s mascarpone zašľaháme mixérom na nízkych otáčkach, postupne na najvyššom stupni vyšľaháme do hustého krému.
-
5
Korpus opatrne rozvinieme, do 3/4 rozotrieme krém, uložíme maliny. Pomocou papiera zrolujeme a roládu preložíme na plech alebo podnos. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Nasekanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olivový olej, miešame do hladka.
-
7
Kraje rolády upravíme a roládu polejeme čokoládovou polevou. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame horúcim nožom, ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť...
Ďakujem krásne za nahliadnutie receptu som rada, že sa páči recept aj výsledok.... Posielam pozdrav..