Jahody v zázvorovo-portskej omáčke s vanilkovou zmrzlinou
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 13. júna 2018
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 13. júna 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme vodou, pridáme nastrúhaný zázvor. Varíme, kým sa voda neodparí a karamel neroztopí.
- 2
Pridáme portské víno, povaríme, zahustíme maizenou, vložíme očistené umyté celé jahody. Už nevaríme a sprudka vychladíme.
- 3
Do taniera dáme jahody s omáčkou, kopček vanilkovej zmrzliny a ozdobíme medovkou.
Tiež jahodový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu