Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 2. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
280 g |
|
300 ml |
|
100 ml |
|
Na krokant z lieskových orechov: | |
100 g |
|
20 g |
|
Na krém z píniových orechov: | |
50 g |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút podľa veľkosti cvikly. Cviklu potom olúpeme a nakrájame na kolieska. Pomarančovú šťavu a portské víno zredukujeme na polovičný objem a necháme vychladnúť. Nakrájanú cviklu zalejeme vychladnutou marinádou a marinujeme aj cez noc.
- 2
Krokant z lieskových orechov: Lieskovce opečieme nasucho s cukrom. Keď cukor s orieškami skaramelizuje, preložíme krokant na tanier a necháme vychladnúť. Vychladnuté ich môžeme trochu rozdrviť.
- 3
Krém z píniových orechov: Píniové orechy opečieme nasucho, osolíme a zalejeme smotanou, krátko povaríme a rozmixujeme dohladka na krém.
- 4
Kozí syr nakrájame na kolieska a prekladáme ho plátkami marinovanej červenej repy. Pridáme krém z píniových orechov a krokant z lieskových orechov a dozdobíme cviklovou marinádou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu