Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 19. septembra 2016
Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes ich pripravíme s mäsom, zajtra so zeleninou, potom s rybou alebo na sladko... Napriek jednoduchej príprave z nich vykúzlime vždy iný zážitok.

4
porcie
80 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Na pappardelle:
2 ks
2 ks
50 g
250 g
Okrem toho:
2 ks
20 g
2 PL
400 ml (alebo slepačí)
50 ml
100 ml
1 ČL
50 ml
 sušené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín na pappardelle pripravíme hladké cesto a necháme ho hodinu odležať. Cesto vyvaľkáme a nakrájame na 3 cm široké rezance na stroji na cestoviny. Pappardelle varíme v osolenej vode 5 minút.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Kačacie prsia umyjeme, osušíme, kožu narežeme, osolíme a okoreníme. Prsia na koži prudko opečieme asi 5 minút, potom ich otočíme a pečieme ešte 2 minúty. Kačacie prsia zabalíme do alobalu a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. 10 minút pred dokončením potrieme javorovým sirupom.

  3. 3

    Po upečení vyberieme, na panvicu odoberieme asi dve lyžice tuku, pridáme šalotku, urestujeme, zalejeme vínom, portským a vývarom. Varíme 3 minúty. Škrob so smotanou zmiešame a nalejeme do omáčky, varíme až kým nezhustne. Pridáme sušené brusnice, povaríme a dochutíme soľou, korením a cukrom. Kačacie prsia nakrájame na plátky, položíme na uvarené cestoviny a prelejeme omáčkou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Vyzera to vyborne , urcite nam bude chutit :-) Trosku ma zmiatli tie susene brusnice , skusim pouzit cerstve alebo zavarene , mozno to bude lepsie ako so susenymi .