Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 19. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes ich pripravíme s mäsom, zajtra so zeleninou, potom s Zobraziť celý popisCestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes ich pripravíme s mäsom, zajtra so zeleninou, potom s rybou alebo na sladko... Napriek jednoduchej príprave z nich vykúzlime vždy iný zážitok.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na pappardelle: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
50 g |
|
250 g |
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
2 ks |
|
20 g |
|
2 PL |
|
400 ml (alebo slepačí) |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
50 ml |
|
sušené |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín na pappardelle pripravíme hladké cesto a necháme ho hodinu odležať. Cesto vyvaľkáme a nakrájame na 3 cm široké rezance na stroji na cestoviny. Pappardelle varíme v osolenej vode 5 minút.
- 2
Rúru predhrejeme na 200 °C. Kačacie prsia umyjeme, osušíme, kožu narežeme, osolíme a okoreníme. Prsia na koži prudko opečieme asi 5 minút, potom ich otočíme a pečieme ešte 2 minúty. Kačacie prsia zabalíme do alobalu a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. 10 minút pred dokončením potrieme javorovým sirupom.
- 3
Po upečení vyberieme, na panvicu odoberieme asi dve lyžice tuku, pridáme šalotku, urestujeme, zalejeme vínom, portským a vývarom. Varíme 3 minúty. Škrob so smotanou zmiešame a nalejeme do omáčky, varíme až kým nezhustne. Pridáme sušené brusnice, povaríme a dochutíme soľou, korením a cukrom. Kačacie prsia nakrájame na plátky, položíme na uvarené cestoviny a prelejeme omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu