Čokoládová tortička s „lesnou“ omáčkou
Miloslav Pabiš
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 14. februára 2018
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 14. februára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 g (54 %) |
|
175 g |
|
350 g |
|
7 ks |
|
Ovocná omáčka: | |
250 g (zmes) |
|
100 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
štipka |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme pokrájané maslo a počkáme, kým sa suroviny spoja. Následne odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hladka. Celú zmes spojíme, preložíme do hlbšieho plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 30 minút.
- 2
Ovocná omáčka: K ovocnej zmesi pridáme cukor, víno, bazový sirup a soľ a všetko spolu prevaríme - na malom ohni necháme bublať 15 minút. Potom zmes prepasírujeme cez jemné sitko.
- 3
Z upečenej čokoládovej hmoty povykrajujeme okrúhle tortičky, ktoré podávame s ovocnou omáčkou. Dozdobíme ovocím.
Tiež Čokoládový koláč:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu