Čokoládová tortička s „lesnou“ omáčkou
Miloslav Pabiš
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 14. februára 2018
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 14. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme pokrájané maslo a počkáme, kým sa suroviny spoja. Následne odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hladka. Celú zmes spojíme, preložíme do hlbšieho plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 30 minút.
- 2
Ovocná omáčka: K ovocnej zmesi pridáme cukor, víno, bazový sirup a soľ a všetko spolu prevaríme - na malom ohni necháme bublať 15 minút. Potom zmes prepasírujeme cez jemné sitko.
- 3
Z upečenej čokoládovej hmoty povykrajujeme okrúhle tortičky, ktoré podávame s ovocnou omáčkou. Dozdobíme ovocím.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu