Čokoládové srdiečko s „portskými“ jahodami
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 23. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 23. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme šľahačku. Želatínu necháme napučať v studenej vode, rozohrejeme ju, zašľaháme do šľahačky a pridáme rozpustenú čokoládu. Naplníme čokoládové slzy.
- 2
Jahody nakrájame na malé kocky, portské víno zohrejeme a potom ním zalejeme jahody.
- 3
Nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom a zašľahávame do nich šumivé víno až do zhustnutia. Hotový krém zapečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu