Krupicová čokoládová torta bez pečenia
Veľmi jednoduchá nepečená torta, ktorá u nás chutí všetkým.
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
4 hrnčeky |
|
150 g |
|
2 kopcovité PL (nasekaná, alebo kakao) |
|
2 kopcovité PL (prášok) |
|
1 hrnček |
|
1/3 KL |
|
(veľké Bonitki s kakaom) |
|
Na namočenie piškót: | |
|
|
Navrch: | |
strúhaná |
|
Postup
-
1
Veľké okrúhle v mlieku navlhčené piškóty poukladám na dno okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm.
- 2
Mlieko dám variť. Do horúceho vložím kocky masla. Keď sa maslo rozpustí, vsypem soľ, kakao s nasekanou čokoládou podľa vlastnej chuti a miešam, aby sa spojili. Ak nedávate čokoládu, tak kakao dajte 4 PL. Následne jemne sypem krupicu a stále metličkou miešam, aby neboli hrudky. Uvarím krupicu, ktorú hneď menším prúdom nalejem na piškóty vo forme a zarovnám.
- 3
Povrch horúcej krupice štedro posypem menšími hoblinami čokolády (alebo nastrúhanou čokoládou – bude sa lepšie krájať), aby sa v čo najväčšej miere teplom roztopila. Nechám vychladiť tak, aby som ju mohla dať na niekoľko hodín do chladničky. Ja nechávam celú noc.
- 4
Potom už len trochu ozdobím a nakrájam ostrým nožom vopred namočeným v horúcej vode... Dobrú chuť!
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu