Jogurtové halušky s makom fotorecept
Výborný sladký obed hotový za 30 minút. Poteší všetky deti a hlavne maminky svojou jednoduchou prípravou.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dva jogurty, mlieko, vajíčko, štipku soli a múku spolu vymiešame na hladké, nie moc husté cesto.
-
2
Kým pripravujeme cesto, dáme variť vodu. Osolíme ju. Keď zovrie, pomocou haluškára robíme halušky. Povaríme ich, keď vyplávajú na povrch ešte 3- 4 minútky a sú hotové. Halušky scedíme. Ešte k horúcim haluškám pridáme maslo.
-
3
K haluškám pridáme mletý mak a ocukríme podľa chuti práškovým cukrom.
Diskusia k receptu