Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou
Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 2. októbra 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 2. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks (+ 1 na potretie) |
|
| štipka |
|
| 1 KL |
|
| 4 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 250 ml |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| Pena: | |
| 250 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| Marinované hrozienka: | |
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na štvorce
- 2
Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom, vajcom a hrozienkami a do stredu štvorca dáme za lyžicu tejto plnky. Kraje poprekladáme na stred a urobíme taštičky. Pečieme potreté vajíčkom na 160 °C asi 30 minút.
- 3
Pena: Smotanu vyšľaháme so stužovačom, vmiešame cukor a najemno nasekanú mätu.
- 4
Marinované hrozienka: Portské víno rozvaríme s cukrom, nasypeme doň hrozienka a necháme odstáť, aby sa hrozienka „napili". Takto napité hrozienka a penu podávame s koláčmi.
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu