Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou

Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 2. októbra 2018
Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
1 bal.
1 ks (+ 1 na potretie)
štipka
1 KL
4 PL
1 PL
2 PL
1 PL
250 ml
Plnka:
250 g
1 ks
100 g
100 g
Pena:
250 ml
1 bal.
100 g
30 g
Marinované hrozienka:
100 g
100 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na štvorce

  2. 2

    Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom, vajcom a hrozienkami a do stredu štvorca dáme za lyžicu tejto plnky. Kraje poprekladáme na stred a urobíme taštičky. Pečieme potreté vajíčkom na 160 °C asi 30 minút.

  3. 3

    Pena: Smotanu vyšľaháme so stužovačom, vmiešame cukor a najemno nasekanú mätu.

  4. 4

    Marinované hrozienka: Portské víno rozvaríme s cukrom, nasypeme doň hrozienka a necháme odstáť, aby sa hrozienka „napili". Takto napité hrozienka a penu podávame s koláčmi.

Diskusia k receptu