Sviečkovicová pyramída s jablkovým čatní
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 14. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na panvici speníme med, vložíme doň všetko ovocie aj so zázvorom, nakrájané na malé kocky, pridáme jednu hviezdičku badiánu a ružové korenie. Všetko spolu premiešame a zalejeme portským vínom. Na miernom ohni všetko povaríme, aby ovocie zmäklo a odparila sa prebytočná voda. Ovocie by malo byť vláčne, ale nemalo by plávať vo vlastnej šťave.
- 2
Sviečkovú nakrájame na plátky a osolíme. Vložíme do zapekacej misy striedavo s ovocím (3 vrstvy mäsa a 2 vrstvy ovocia). Takto pripravené dáme do rúry predhriatej asi na 180 °C a zapekáme približne 10 minút.
- 3
Encián nastrúhame a zalejeme smotanou na varenie. Za stáleho miešania necháme rozpustiť. Vzniknutú omáčku prepasírujeme cez sitko, aby v nej neboli hrudky. Nakoniec prilejeme orechový likér, pridáme štipku ružového korenia a podľa potreby aj soľ. Chvíľku povaríme a podávame s varenými zemiakmi s maslom a pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Atesi ma, ze si ich budem moct aj objednat