Kapustové kofty s čatní z červenej cibule
Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. apríla 2018
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. apríla 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Čatní: | |
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 50 ml |
|
| 1 vetvička |
|
| 80 g |
|
| 50 ml |
|
| 180 ml |
|
| 30 ml |
|
| 25 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Kofty: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 KL |
|
| 8 g |
|
| 15 g |
|
| (na smaženie) |
|
Postup
-
1
Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.
- 2
Prilejeme červené aj portské víno a vínny ocot. Za stáleho miešania redukujeme. Ochutíme soľou a korením. Varíme, pokiaľ nevznikne konzistencia porovnateľná s džemom. Na konci zjemníme maslom.
- 3
Kofty pripravíme zmiešaním surovín. Lyžicou tvoríme guľky, ktoré smažíme 4 minúty. Vysmažené kofty osušíme na papierovom obrúsku a podávame s cibuľovým čatní.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu