Kapustové fašírky
Kapustové fašírky

Kapustové kofty s čatní z červenej cibule

Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. apríla 2018
Kapustové kofty s čatní z červenej cibule
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Čatní:
500 g
1 ks
50 ml
1 vetvička
80 g
50 ml
180 ml
30 ml
25 g
Kofty:
250 g
100 g
1 ks
1 KL
8 g
15 g
 (na smaženie)




Postup

  1. 1

    Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.

  2. 2

    Prilejeme červené aj portské víno a vínny ocot. Za stáleho miešania redukujeme. Ochutíme soľou a korením. Varíme, pokiaľ nevznikne konzistencia porovnateľná s džemom. Na konci zjemníme maslom.

  3. 3

    Kofty pripravíme zmiešaním surovín. Lyžicou tvoríme guľky, ktoré smažíme 4 minúty. Vysmažené kofty osušíme na papierovom obrúsku a podávame s cibuľovým čatní.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia