Husacie stehno nadivoko
šéfkuchár hotela Björnson*** v Demänovskej Doline, 14. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Hus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. Dokonalosť mäska vodnej hydiny však dokáže provokovať k odvážnym kombináciám a nápadom. Zobraziť celý popisHus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. Dokonalosť mäska vodnej hydiny však dokáže provokovať k odvážnym kombináciám a nápadom. Hádam by chutili aj našim prapradedom.
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
4 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
150 ml |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Na zemiakovú knedľu s brusnicami: | |
600 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Husacie stehná prešpikujeme slaninou a osolíme. Takto pripravené stehná sprudka opečieme na panvici, aby sa zatiahli, a vložíme do pripraveného pekáča. Na panvicu, v ktorej sme opiekli stehná, pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky a dobre opečieme. Pridáme soľ, korenie, bobkový list, borievky a podlejeme vodou (najlepší je vývar).
- 2
Všetko necháme zovrieť a vlejeme do pekáča, v ktorom sú opečene stehná, a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C. Počas pečenia podlievame vypečenou šťavou.
- 3
Po upečení stehná vyberieme, šťavu zľahka môžeme poprášiť múkou, pridáme ríbezľový džem, portské, ktoré necháme prevrieť, a ešte dochutíme. Husacie stehná naložíme na tanier, podlejeme omáčkou a podávame s pripravenou knedľou.
- 4
Zemiaková knedľa s brusnicami: Vychladené zemiaky uvarené v šupke (najlepšie deň vopred) očistíme, nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a sušené brusnice, ktoré sme nechali trochu napučať v teplej vode. Spracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme knedľu. Takto vypracovanú knedľu vložíme do vriacej osolenej vody približne na 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu