Mille feuille s kačacou penou a ríbezľovým želé
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 26. apríla 2015
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
2 ks |
|
100 ml |
|
400 ml |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
4 plátky |
|
|
|
|
|
1 plát |
|
2 ks |
|
50 ml |
|
Želé z čiernych ríbezlí: | |
30 g |
|
50 ml |
|
120 ml |
|
120 ml |
|
1 PL |
|
|
|
1/4 ks |
|
5 plátkov |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s medom a vyšľaháme aj 250 ml smotany. Želatínu namočíme do studenej vody. Mlieko a 150 ml smotany rozvaríme a pridáme na malé kúsky nakrájanú foie gras, ktorú necháme rozpustiť, až kým vznikne homogénna masa.
- 2
Rozpustenú foie gras za stáleho miešania pridáme k vyšľahaným žĺtkom. Ponoríme do vodného kúpeľa a miešame, až kým vznikne krém. Želatínu vytlačíme a rozpustíme v teplom koňaku a primiešame do pečeňovej zmesi. Necháme vychladnúť a pridáme vyšľahanú smotanu. Necháme dobre vychladiť asi 2 hodiny.
- 3
Lístkové cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahanými žĺtkami so smotanou a upečieme v rúre dozlata. Po vychladnutí nakrájame na 12 kusov s rozmermi 10x3 cm.
- 4
Želé z čiernych ríbezlí: Cukor s polovicou bieleho vína skaramelizujeme, pridáme zvyšok bieleho vína, portské víno, šťavu z ríbezlí, likér, škoricu a bobkový list a chvíľu povaríme. Pridáme vytlačenú, namočenú želatínu a precedíme. Necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu