Tymián čerstvý

Tymián čerstvý ako ingrediencia v receptoch:

  • Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou

    Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou

    Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a olej dokonale vymiešame, aby v ceste neboli hrudky. Dochutíme štipkou soli.

  • Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

    Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

  • Zubáč s opekanými zemiakmi

    Zubáč s opekanými zemiakmi

    Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.

  • Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou

    Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou

    Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.

  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako šalát, príloha, alebo samostatne.

  • Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept)

    Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou (fotorecept)

    Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a antioxidantov. Recept pochádza z kuchyne Lidla, zaujal ma svojou netradičnou kombináciu, tak som ho uvarila. Jemne som ho...

  • Kuracie prsia so zemiakovým gratinom
  • Pečený marinovaný sumec (fotorecept)

    Pečený marinovaný sumec (fotorecept)

    Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát sme mali túto rybu a mali sme obavy, ako bude chutiť. Rybu som prvýkrát sám filetoval a marinádu som si...

  • Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept)

    Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra (fotorecept)

    Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom. My sme ho jedli s tarhoňou, určite Vám bude chutiť aj s klasickou či slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou...

  • Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom

    Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom

    Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej strukoviny. Na rad prišla červená šošovica. Krátko sa varí a...

  • Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do zlatohneda, pridáme roztopené maslo a ešte chvíľu pražíme, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku, odstavíme a preložíme do druhej misky.

  • Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový chlieb nakrájame na malé kocky a dáme do misy, šalotku nakrájame nadrobno a speníme na rozohriatom masle, pridáme popučený cesnak, nakrájaný špenát a...

  • Treska s kuracou pečeňou (fotorecept)

    Treska s kuracou pečeňou (fotorecept)

    Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba chuť iných korenín a potravín. Takto upravená pečeň v oleji s chuťou pripomína treščiu.

  • Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej masti, na ktorej sprudka opečieme bravčové líčka. Mäso vyberieme a odložíme. Pridáme zvyšnú masť, na ktorej opečieme pripravenú nakrájanú oravskú...

  • Francúzska polievka s kelom (fotorecept)

    Francúzska polievka s kelom (fotorecept)

    Veľmi nám chutí. Recept mám od známeho, on na takýchto polievkach pracoval. Táto je bez chémie a sušenia - čerstvá. Recept je na päť litrov polievky.

  • Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy (fotorecept)

    Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy (fotorecept)

    Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, sestier, černošiek. Dnes je to kurča pripravené v jednom hrnci, podľa ich tety Gertrúdy, s receptom na...

  • Maďarský guláš - ten môj (fotorecept)

    Maďarský guláš - ten môj (fotorecept)

    Milujem všetky druhy gulášu. Kotlíkový, segedínsky, maďarský... Proste všetky a je mi jedno, či je to "pravý" alebo s obmenami. Tento je taký, aký robievam a nemôžem sa ho nikdy prejesť, ...

  • Kohút na víne - Coq au vin

    Kohút na víne - Coq au vin

    Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho sa odvíja výsledný chuťový zážitok. Ak nemáme po ruke napr. nejaký pinot noir, môžeme ho kľudne nahradiť našim silným...

  • Grilované šampiňóny so slaninou a s parmezánom
  • Rukolový šalát s flank steakom

    Rukolový šalát s flank steakom

    V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy, vložíme mäso a necháme marinovať. Najlepšie cez noc.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist