Dusené huby
Dusené huby

Hubovo-mrkvový „bourguignon“

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019
Hubovo-mrkvový „bourguignon“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks väčšia
4 ks
2 ks
2 strúčiky
1 PL
400 ml
25 g
4 vetvičky




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom olivovom oleji sprudka opečieme na kocky nakrájané a očistené huby. Vypražíme na tuk a pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a na plátky nakrájanú mrkvu, soľ a korenie, restujeme asi 5 minút.

  2. 2

    Pridáme pretlačený cesnak a paradajkový pretlak. Podlejeme vínom, pridáme bobkový list a vetvičky tymianu. Varíme, až kým nezmäkne mrkva a vyredukujeme víno.

  3. 3

    Po uvarení do odstavenej zmesi rozmiešame studené maslo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia