Hubovo-mrkvový „bourguignon“
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 24. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na rozohriatom olivovom oleji sprudka opečieme na kocky nakrájané a očistené huby. Vypražíme na tuk a pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a na plátky nakrájanú mrkvu, soľ a korenie, restujeme asi 5 minút.
- 2
Pridáme pretlačený cesnak a paradajkový pretlak. Podlejeme vínom, pridáme bobkový list a vetvičky tymianu. Varíme, až kým nezmäkne mrkva a vyredukujeme víno.
- 3
Po uvarení do odstavenej zmesi rozmiešame studené maslo.
Tiež dusené huby:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu