Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
- 2
Kuracie prsia posypeme korením na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
- 3
Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
- 5
Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu