Kuracie prsia pečené v rúre

podravka - fotkapodravka, 9. februára 2017
Kuracie prsia pečené v rúre
Foto: podravka

Komerčný recept
Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

6
porcií
85 minút
príprava
50 - 60 minút
na 200 °C

Suroviny

1, 2 kg
2 ks
1 ks
50 g
50 ml
40 ml
1 ks
12 lístkov
1 vetvička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.

  2. 2

    Kuracie prsia posypeme Podravkou na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.

  3. 3

    Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.

  5. 5

    Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené, Komerčné tagy, Podravka

Diskusia k receptu

mares
Dobrý recept . Ja ho robím takto dlhé roky. Pochutiny si dá každý ako mu to chutí a my gazdinky, kým sa to pečie využijeme čas v náš prospech. Dobrú chuť a vyskúšajte. Pekný deň.
kukulienka71
ak sú zemiaky predvarené, určite stačí menej času na pečenie v rúre. Ani by sme si nemysleli, ako dokáže zbytočne pretiahnutý čas tepelnej úpravy (hlavne pri pečení) ovplyvniť hmotnosť mäsa v hotovom stave;-)