Hovädzí steak
Hovädzí steak

Dokonalý steak

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 6. augusta 2022
Dokonalý steak
Foto: Shutterstock

Perfektný steak ako z luxusnej reštaurácie môžete mať aj na vašej grilovačke, podľa našich tipov ho určite zvládnete pripraviť.

4
porcie
10 (+ odpočívanie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (alebo rib-eye steak či flank steak)
2 ČL
2 ČL
 štipka
 štipka
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso očistíme, tuk neodrezávame. Mäso nakrájame dobre naostreným nožom cez vlákno na plátky hrubé asi 1,5 cm.

  2. 2

    Mäso môžeme jemne naklepať a zľahka ho potrieme olivovým olejom. Z oboch strán osolíme a posypeme čerstvo rozdrveným čiernym korením a nasekanými bylinkami. Necháme pár minút odpočívať.

  3. 3

    Plátky steaku opekáme na rozpálenom grile asi 2 minúty z jednej strany a 2 – 3 minúty z druhej strany. Mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočívať na okraji roštu mimo pahreby asi 5 minút.

  4. 4

    Ak chceme, aby bol steak dôkladne prepečený, môžeme ho preložiť do rúry vyhriatej na 160 °C a ešte 5 minút piecť. Mäso je prepečené, ak je po zatlačení bruškom prsta pevné.

  5. 5

    Hotové mäso nakrájame na tenké plátky.

  6. 6

    Pripravte si k dokonalému steaku pikantný dip. Recept nájdete TU.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha