Dokonalý steak
mesačník Varecha, 6. augusta 2022
Foto: Shutterstock
Perfektný steak ako z luxusnej reštaurácie môžete mať aj na vašej grilovačke, podľa našich tipov ho určite zvládnete pripraviť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso očistíme, tuk neodrezávame. Mäso nakrájame dobre naostreným nožom cez vlákno na plátky hrubé asi 1,5 cm.
- 2
Mäso môžeme jemne naklepať a zľahka ho potrieme olivovým olejom. Z oboch strán osolíme a posypeme čerstvo rozdrveným čiernym korením a nasekanými bylinkami. Necháme pár minút odpočívať.
- 3
Plátky steaku opekáme na rozpálenom grile asi 2 minúty z jednej strany a 2 – 3 minúty z druhej strany. Mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočívať na okraji roštu mimo pahreby asi 5 minút.
- 4
Ak chceme, aby bol steak dôkladne prepečený, môžeme ho preložiť do rúry vyhriatej na 160 °C a ešte 5 minút piecť. Mäso je prepečené, ak je po zatlačení bruškom prsta pevné.
- 5
Hotové mäso nakrájame na tenké plátky.
- 6
Pripravte si k dokonalému steaku pikantný dip. Recept nájdete TU.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu