Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom
Foto: patincatsomekitchen
Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej Zobraziť celý popisFalafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej strukoviny. Na rad prišla červená šošovica. Krátko sa varí a tak je jedlo rýchlo hotové. Chutí fantasticky. Základnými koreninami sú koriander a rasca, mám radšej prevahu koriandru. Falafel bude krásne prevoňaný, ak gulôčky koriandru nameliete čerstvé, môžete však použiť aj vopred namletý... https://www.patincatsomekitchen.com/falafel-z-cervenej-sosovice
porcií
Suroviny
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
3 - 4 strúčiky |
|
hrsť |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Dresing: | |
2 PL |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
|
|
|
|
pár stoniek |
|
Postup
-
1
Uvarte červenú šošovicu a nechajte ju vychladnúť.
- 2
Petržlenovú vňať a cibuľu nasekajte nadrobno, sezamové semienka pomelte.
- 3
V miske zmiešajte uvarenú červenú šošovicu, cibuľu, prelisovaný cesnak, všetky koreniny a soľ a postupne pridávajte múku podľa potreby.
- 4
Vytvarujte guličky, valčeky alebo placky a mierne opečte na panvici na olivovom oleji.
- 5
Na dresing zmiešajte všetky suroviny a dobre premiešajte. Tymián pridávajte postupne a množstvo prispôsobujte vlastnej chuti.
Tiež falafel:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ano viem ze tradicny falafel sa namaca, ja strukoviny zatial pripravujem vzdy tak, ze ich varim. Nech su to teda fasirky, mne je jedno.
...je to 10 kusov, jasna vec
Recept je příjemný, líbí se mi celý, i dresing je fajnový - jemný, náramně se k tvému pokrmu hodí. S názvem si nedělám vrásky, chuť je pro mě to hlavní! Jsi šikulka, díky za inspiraci!