Voňavý králik na olivách
Foto: stanci11
Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D Dopadlo to skutočne výborne a môžem vrelo Zobraziť celý popisSkúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D Dopadlo to skutočne výborne a môžem vrelo odporúčať... ešte mať tak domáceho králička a bolo by to dokonalé...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tak králika som si očistila, naporcovala, osolila a okorenila čerstvo namletým mlčkom. Na fotke chýbajú ešte kúsky chrbta, ale drievko je včuľ malé :D
-
2
Rozhriala som si repkový olej, a orestovala som v ňom pripučené strúčiky cesnaku, a keď začali chytať farbu vyhodila som ich vedľa, a na panvicu som prišupla nadrobno nakrájanú pancettu (samozrejme akákoľvek slaninka poslúži rovnako).
-
3
Orestovanú pancettu som preložila do tlakového hrnca a na panvici som postupne opiekla každý kúsok králika - cca 4 minúty z každej strany - tak aby zozlatol a zatiahol sa.
-
4
Opečené mäso som postupne prekladala do tlakáča ku pancette. Všetko som následne podliala bielým vínom a nechala vyredukovať.
-
5
Prihodila som bylinky - ja osobne nešetrím, takže tak za hrsť bazalky, lístky z 8 - 10 vetvičiek tymiánu a asi 8 šľahúňov oregána ;) Vedľa som si rozmiešala domáci rajčinový pretlak s vriacou vodou a podliala som mäso (myslím, že náhrada jednou mini konzervou pretlaku by bola adekvátna). Nakoniec som vhodila celé olivy.
-
6
Keďže sa mi zdalo málo tekutiny - na to, že ide o tlakový hrniec - tak som nakoniec priliala ešte vriacu vodu, aby bolo mäso tak z 2/3 ponorené.
-
7
A nechala som variť po natlakovaní 30 minút. Samozrejme prikladám foto výsledku. Otvorenie tlakového hrnca je vždy des-bes...zajedno sa bojím, že to buchne; zadruhé čo tam prepána nájdem :D jak také veľké kinderko :D
-
8
Nabudúce rozhodne zvolím len 20 - 25 minút. Králik bol tak mäkkučký až sa niektoré kúsky rozpadali a ťažko sa mi servírovali :D
- 9
Všetky kúsky som vybrala do skleného pekáča (s troškou omáčky aj olivami) a strčila pod gril do trúby, len nech chytia tú peknú kôrčičku :) A zatiaľ som si na sporáku zredukovala zvyšnú omáčku - a zahustila sa krásne bez akejkoľvek múky.
- 10
A hotovo :) za 45 minút aj s prípravou máte obed na stole, a nie ledajaký :) Čo sa prílohy týka, u mňa raz restovaná zeleninka, druhý raz karfiolové pyré so špenátom - vyzerá to síce hrôzostrašne zeleno, ale ako ľahká a zdravá príloha na nezaplatenie ;) Inak všetkým krásne jarné dni prajem, veď konečne že to slniečko aj vyšlo ;)
- 9
@Haji diky moooc :) tá kaša by ti určite chutila ;)
@Sracz - ďakujem za komentár aj želanie. som rada že aj králikárovi som ulahodila, čiže ten výmysel bol asi celkom dobrý! :)
@Zolik ďakujem a tiež krásnu noc prajem ;)
*****
@Garanco tiež diky :) bolo to super s tou zeleninkou ;)