Treska s kuracou pečeňou fotorecept
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba chuť iných korenín a potravín. Takto upravená pečeň v oleji s chuťou pripomína treščiu.
porcie
príprava
na 95 - 100 °C
Suroviny
500 g filety |
|
500 g |
|
0,5 ks |
|
3 ks |
|
5 ks |
|
2 vetvičky |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Robím to v multifunkčnom hrnci. Dá sa to robiť rôznych pomalých hrncoch. Treba nastaviť hrniec na 95 °C - 100 °C . Tuto to je na Braise. Tento hrniec som použil, lebo má košík a tak sa mi s tým lepšie manipulovalo.
-
2
Do košíka som dal naraz pečienku a tresku. Pekne som to rozložil, aby neboli vrstvy na sebe. Používam pomer 1 : 1. Pokapal som to citrónom a dal tam bobkový list, nové korenie s tymianom. Košík som vložil so hrnca a zalial to olejom, aby to bolo ponorené v oleji napokon prikryl. Hrniec som zapol na 95 °C na 20 minút. Nesolíme počas úpravy, až pri servírovaní.
-
3
Po tejto dobe to vyzeralo ohromne. Všetko to spolu nechám ešte postáť asi 10 minút.
-
4
Ja to robím na dva spôsoby 1: dávam za horúca do čistých pohárov a zalejem olejom, v ktorom sa to robilo. Očistím vrch pohára a viečko, aby boli suché. Potom to len zavriem a dám do chladu. Tam mi to najdlhšie vydržalo dva týždne. Vždy sme to zjedli s chlebom prv na raňajky, alebo večeru. Tak je to ako sterilizované. Z tejto dávky mi vyšli tri poháre 330 g.
-
5
2: spôsob použiť ako obed. Dať na tanier poliať trochu tým olejom plus nejaké zemiaky a obed je hotový. Želám aj Vám dobrú chuť. Takto urobená pečienka je mäkká ako páperie. Solíme až na tanieri.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu