Treska s kuracou pečeňou
Treska s kuracou pečeňou

Treska s kuracou pečeňou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 3. septembra 2017

Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba chuť iných korenín a potravín. Takto upravená pečeň v oleji s chuťou pripomína treščiu.

4
porcie
8 minút
príprava
20 minút
na 95 - 100 °C

Suroviny

500 g filety
500 g
0,5 ks
3 ks
5 ks
2 vetvičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Robím to v multifunkčnom hrnci. Dá sa to robiť rôznych pomalých hrncoch. Treba nastaviť hrniec na 95 °C - 100 °C . Tuto to je na Braise. Tento hrniec som použil, lebo má košík a tak sa mi s tým lepšie manipulovalo.

    Treska s kuracou pečeňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do košíka som dal naraz pečienku a tresku. Pekne som to rozložil, aby neboli vrstvy na sebe. Používam pomer 1 : 1. Pokapal som to citrónom a dal tam bobkový list, nové korenie s tymianom. Košík som vložil so hrnca a zalial to olejom, aby to bolo ponorené v oleji napokon prikryl. Hrniec som zapol na 95 °C na 20 minút. Nesolíme počas úpravy, až pri servírovaní.

    Treska s kuracou pečeňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po tejto dobe to vyzeralo ohromne. Všetko to spolu nechám ešte postáť asi 10 minút.

    Treska s kuracou pečeňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja to robím na dva spôsoby 1: dávam za horúca do čistých pohárov a zalejem olejom, v ktorom sa to robilo. Očistím vrch pohára a viečko, aby boli suché. Potom to len zavriem a dám do chladu. Tam mi to najdlhšie vydržalo dva týždne. Vždy sme to zjedli s chlebom prv na raňajky, alebo večeru. Tak je to ako sterilizované. Z tejto dávky mi vyšli tri poháre 330 g.

    Treska s kuracou pečeňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    2: spôsob použiť ako obed. Dať na tanier poliať trochu tým olejom plus nejaké zemiaky a obed je hotový. Želám aj Vám dobrú chuť. Takto urobená pečienka je mäkká ako páperie. Solíme až na tanieri.

    Treska s kuracou pečeňou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Páči sa mi to, tresku aj pečienku mám rada, musím vyskúšať ale jedine na panvici s olejom, taký hrniec nemám, bude to aj tak dobré alebo veľmi odlišné?
Ďakujem za komentáre @Babkamt a @Aroooo - na tej panvici sa ta pečienka nebude tak mäkká. Skôr by som to docielil, že to dám do hrnca a ten do rúry. Rúru najskôr zohriať a potom prepnúť na 100°C a až potom dať hrniec do rúry. Tak by som to robil ja, keby som chcel docieliť tu chuť. Je to na tebe.

Pridaj komentár k receptu: