Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra fotorecept
Foto: sracz
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom. My sme ho jedli s tarhoňou, určite Vám Zobraziť celý popisChutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom. My sme ho jedli s tarhoňou, určite Vám bude chutiť aj s klasickou či slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou. Pri servírovaní môžete výrobok pokrájať na „gustušné“ plátky, alebo pomocou dvoch vidličiek porozoberať. Druhý spôsob je výhodný, keď svojich potomkov pripravujete na výlet a vtedy na krajce chlebíka s listom šalátu uložíte „rezance“ mäsa a dochutíte ich červenou cibuľou a „tatarkou“.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 200-1 500 g („trojcípové“) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (čerstvé na hrubo mleté) |
|
3-4 PL |
|
4-5 ks |
|
4-5 ks |
|
1 ks žltá väčšia |
|
50 ml |
|
500 ml („Modelo Negra“ alebo Zlatý bažant) |
|
500 ml |
|
3-4 vetvičky |
|
Postup
-
1
Tak to vyzerá na štarte...
-
2
Dočistený, umytý a osušený „trojcíp“ mäsa, prispôsobíte veľkosti liatinového hrnca, podľa chuti osolíte a posypete čerstvým na hrubo pomletým čiernym korením.
-
3
Medzitým na šporáku rozohrejete olej (či doma škvarenú bravčovú masť) a pripravený plát mäsa na ňom po obidvoch stranách asi po 5-7 minút opečiete na peknú červeno-hnedú farbu, aby malo kôrku
-
4
a kuchyňskými kliešťami ho vyberiete na pomocnú tácňu.
-
5
Počas opekania som očistil o pokrájal karotku, zeler a veľkú žltú cibuľu, podusili ju
-
6
na výpeku asi 10-12 minút,
-
7
vrátil ku nej mäso z tácne,
-
8
zalial, vývarom, pivom (čím tmavšie a silnejšie, tým chutnejšie), octom a na povrch rozložil halúzky tymiánu.
-
9
Rúru predohrial na 400 °F (200 °C) a príslušnou pokrievkou zakrytý hrniec s dôverou do nej uložil na 210-240 minút.
-
10
Po tomto čase sa vývar zredukoval na menej ako ½ a mäso sa ľahko rozpadáva na kúsky.
-
11
Nuž a na tanieri vyzeralo takto a bolo naozaj chutné a šťavnaté! Recept sme si mojou krajšom „prišahanou ½“ prispôsobili podľa vlastných chuťových buniek, keď sme si ho „na furt požičali“ z TV relácie „Farmhouse cooking“!
Diskusia k receptu