Šošovicový šalát
Šošovicový šalát

Šošovicový šalát

kecemis - fotkakecemis, 13. mája 2018
Šošovicový šalát
Foto: kecemis

Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako Zobraziť celý popisNedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako šalát, príloha, alebo samostatne.

5-8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Šosovica:
200 g (zelená alebo iná)
250 ml (kurací alebo zeleninový)
250 ml
2 - 3 strúčiky
1 PL (nastrúhaná)
1 - 2 ks
1 ks
1/2 ČL
2 stonky
Šalát:
250 g
2 ks
1 ks
1/2 hrnček (alebo petržlen)
100 g
 (alebo niečo iné zelené, napr. rukola)
Dressing:
2 ČL (strúhaná)
2 - 3 PL
100 ml
1 PL
1 - 2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny na prirpavu sosovice som si dal do hrnca s vodou. Zelerove stonky som nakrajal na mensie kusky. Aby som mal istotu, ze sa mi zmestili do hrnca. Priviedol som do varu a stiahol teplotu priblizne na polovicu. Varil som asi 18 - 20 minut. Aby nebola sosovica prilis makka. Alebo aby z nej nebola kasa.

    Šošovicový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Pripravil som si dressing. Vsetky zlozky som dal do misky a dobre premiesal. Potom dal do chladnicky, pokial nebude hotovy salat.

    Šošovicový šalát - obrázok 2
  3. 3

    Medzicasom sa mi uvarila sosovica. Dal som do sitka, preplachol studenou vodou a povyberal zelerove stonky. Nehal vychladnut.

    Šošovicový šalát - obrázok 3
  4. 4

    Za ten cas som nakrajal uhorku, cibulu, rajciny (ja som nemal cherry, tak som pouzil roman), koriander. Nedavam zelene listky. Tie pouzijem ako zakladnu vrstvu pod salat. Po dobrom zamiesani pridam uvarenu sosovicu, sol a korenie a znova premiesam. Pridam takmer vsetok dressing, premiesam. Zostavajuci dressing si odlozim a polejem priamo na naservirovanu porciu. Priblizne 1 lyzicka na porciu. A mozeme podavat.

    Šošovicový šalát - obrázok 4
  5. 5

    Ja som si to vylepsil habanerom na jemno nasekanym a posypal som nastruhanym udenym syrom. Pouzil som ako prilohu k zeleninovym fasirkam, ktore som si spravil zo zvysnej zeleniny, co mi ostala po tejto polievke https://varecha.pravda.sk/recepty/zeleninova-polievka-bez-muky-fotorecept/70930-recept.html

    Šošovicový šalát - obrázok 5

Diskusia k receptu

alena45
Moje návštevy vyžadujú šaláty a už som robila šošovicu na viacero spôsobov, ale takýto nie. Najviac ma zaujala tá zálievka, najbližšie určite spravím. Možno by sa dalo použiť aj na cícer. Výborne !
janger
Mirko, ja mam sosovicu strasne rada. Takze aj tento tvoj salat pride iste na rad :-).
Len rozmyslam, ze co je anglicka uhorka...Ale podla obrazku sa mi to zda taka normalna uhorka, ci nie?
kecemis
@Janger (14.5.2018 22:28)

Janka ak ta uhorka je tensia a dlhsia ako klasicka salatova. A nema tak horku supku. Da sa nahradit samozrejme, Ale ju potom osup a vyber vodovu duzinu. Inak pusti ovela viac vody ako ta anglicka. Budem rad ak vyskusas.
kecemis
@Ywett (14.5.2018 17:32)
Kludne prid, urcite sa este najde. Dakujem za navstevu na mojom miny bloku.
evusik
my sme doma veľmi, veľmi zeleninovo-šalátový, zeleninový šalát ako príloha musí byť u nás vždy...
mám rada také šaláty ktoré sa dajú jesť ako príloha ale aj ako samostatné jedlo, presne ako tento tvoj šošovicový a práve som rozmýšľala, že cez víkend chystáme grilovačku tak by som aj mohla vyskúšať, lebo vyzerá fakt moc dobre :-)
hviera
Vyzerá zaujímavo. šošovicový šalát zatiaľ nemám v repertoári. určite vyskúšam :)
marienka44
Na obr. č. 4 neviuem identifikovať bielu zložku. Čo to je?
Vyskúšam, i keď nemám niektoré položky, napr. koriander. :-)