Šošovicový šalát
Foto: kecemis
Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako Zobraziť celý popisNedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako šalát, príloha, alebo samostatne.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Šosovica: | |
200 g (zelená alebo iná) |
|
250 ml (kurací alebo zeleninový) |
|
250 ml |
|
2 - 3 strúčiky |
|
1 PL (nastrúhaná) |
|
1 - 2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
2 stonky |
|
Šalát: | |
250 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 hrnček (alebo petržlen) |
|
100 g |
|
(alebo niečo iné zelené, napr. rukola) |
|
Dressing: | |
2 ČL (strúhaná) |
|
2 - 3 PL |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 - 2 strúčiky |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vsetky suroviny na prirpavu sosovice som si dal do hrnca s vodou. Zelerove stonky som nakrajal na mensie kusky. Aby som mal istotu, ze sa mi zmestili do hrnca. Priviedol som do varu a stiahol teplotu priblizne na polovicu. Varil som asi 18 - 20 minut. Aby nebola sosovica prilis makka. Alebo aby z nej nebola kasa.
-
2
Pripravil som si dressing. Vsetky zlozky som dal do misky a dobre premiesal. Potom dal do chladnicky, pokial nebude hotovy salat.
-
3
Medzicasom sa mi uvarila sosovica. Dal som do sitka, preplachol studenou vodou a povyberal zelerove stonky. Nehal vychladnut.
-
4
Za ten cas som nakrajal uhorku, cibulu, rajciny (ja som nemal cherry, tak som pouzil roman), koriander. Nedavam zelene listky. Tie pouzijem ako zakladnu vrstvu pod salat. Po dobrom zamiesani pridam uvarenu sosovicu, sol a korenie a znova premiesam. Pridam takmer vsetok dressing, premiesam. Zostavajuci dressing si odlozim a polejem priamo na naservirovanu porciu. Priblizne 1 lyzicka na porciu. A mozeme podavat.
-
5
Ja som si to vylepsil habanerom na jemno nasekanym a posypal som nastruhanym udenym syrom. Pouzil som ako prilohu k zeleninovym fasirkam, ktore som si spravil zo zvysnej zeleniny, co mi ostala po tejto polievke https://varecha.pravda.sk/recepty/zeleninova-polievka-bez-muky-fotorecept/70930-recept.html
Len rozmyslam, ze co je anglicka uhorka...Ale podla obrazku sa mi to zda taka normalna uhorka, ci nie?
Janka ak ta uhorka je tensia a dlhsia ako klasicka salatova. A nema tak horku supku. Da sa nahradit samozrejme, Ale ju potom osup a vyber vodovu duzinu. Inak pusti ovela viac vody ako ta anglicka. Budem rad ak vyskusas.
Kludne prid, urcite sa este najde. Dakujem za navstevu na mojom miny bloku.
mám rada také šaláty ktoré sa dajú jesť ako príloha ale aj ako samostatné jedlo, presne ako tento tvoj šošovicový a práve som rozmýšľala, že cez víkend chystáme grilovačku tak by som aj mohla vyskúšať, lebo vyzerá fakt moc dobre :-)
Budem poteseny ak vyskusas. Dakujem
Dakujem Fialka. Som rad ze chutilo. Este radsej ked spravis aj v buducnosti
Vyskúšam, i keď nemám niektoré položky, napr. koriander. :-)
To bude syr feta, rozdrobený.
Ano to je feta syr ako pise @Haji . Namiesto koriandru mozes pouzit petrzlenovu vnatku.
Vdaka za pomoc