Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
10 palaciniek
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 350 ml |
|
| 120 g |
|
| 3 PL (+ na praženie) |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
|
|
|
| 150 g |
|
| 20 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a olej dokonale vymiešame, aby v ceste neboli hrudky. Dochutíme štipkou soli.
- 2
Kapustu prepláchneme a nahrubo nakrájame, dáme do hrnca a varíme s hríbami aj s vodou z hríbov asi pol hodinu, kým nezmäkne. V prípade potreby dolejeme vodu a varíme, kým kapusta nie je mäkká.
- 3
Údené tofu nakrájame na malé kocky. Cesnak a cibuľu najemno nakrájame, spolu aj s tofu opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením. Potom zmes zmiešame s kapustou, hríbami a pridáme čerstvý tymián.
- 4
Upražené palacinky naplníme plnkou a môžeme ešte posypať čerstvým tymianom a podávať s kopčekom bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu