Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Foto: lunter
10 palaciniek
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
350 ml |
|
120 g |
|
3 PL (+ na praženie) |
|
štipka |
|
Plnka: | |
|
|
150 g |
|
20 g |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a olej dokonale vymiešame, aby v ceste neboli hrudky. Dochutíme štipkou soli.
- 2
Kapustu prepláchneme a nahrubo nakrájame, dáme do hrnca a varíme s hríbami aj s vodou z hríbov asi pol hodinu, kým nezmäkne. V prípade potreby dolejeme vodu a varíme, kým kapusta nie je mäkká.
- 3
Údené tofu nakrájame na malé kocky. Cesnak a cibuľu najemno nakrájame, spolu aj s tofu opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením. Potom zmes zmiešame s kapustou, hríbami a pridáme čerstvý tymián.
- 4
Upražené palacinky naplníme plnkou a môžeme ešte posypať čerstvým tymianom a podávať s kopčekom bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu