Slané palacinky
Slané palacinky

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou

lunter - fotkalunter, 5. novembra 2018. Komerčný recept.
Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou
Foto: lunter
10 palaciniek
porcií
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
120 g
3 PL (+ na praženie)
štipka
Plnka:
150 g
20 g
1 strúčik
1 ks
1 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a olej dokonale vymiešame, aby v ceste neboli hrudky. Dochutíme štipkou soli.

  2. 2

    Kapustu prepláchneme a nahrubo nakrájame, dáme do hrnca a varíme s hríbami aj s vodou z hríbov asi pol hodinu, kým nezmäkne. V prípade potreby dolejeme vodu a varíme, kým kapusta nie je mäkká.

  3. 3

    Údené tofu nakrájame na malé kocky. Cesnak a cibuľu najemno nakrájame, spolu aj s tofu opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Dochutíme soľou a korením. Potom zmes zmiešame s kapustou, hríbami a pridáme čerstvý tymián.

  4. 4

    Upražené palacinky naplníme plnkou a môžeme ešte posypať čerstvým tymianom a podávať s kopčekom bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia