Zubáč s opekanými zemiakmi
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 filety s kožou |
|
hrsť |
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
700 g nové |
|
3 PL |
|
1/2 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.
- 2
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka. Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.
- 3
Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.
- 4
Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.
Tiež pečená ryba:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu