Zubáč s opekanými zemiakmi
Foto: palma
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.
- 2
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka. Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.
- 3
Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.
- 4
Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu