Pečená ryba
Pečená ryba

Zubáč s opekanými zemiakmi

palma - fotkapalma, 14. júla 2018. Komerčný recept.
Zubáč s opekanými zemiakmi
Foto: palma
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 filety s kožou
 hrsť
1 strúčik
700 g nové
3 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka. Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.

  3. 3

    Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.

  4. 4

    Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia