Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 31. mája 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 31. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.
- 2
Potom pridáme šalotku, nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, zaprášime múkou a chvíľu restujeme. Pridáme vývar, smotanu a prelisovaný cesnak. Nastrúhame muškátový oriešok a pridáme vetvičky tymianu.
- 3
Kuraciu zmes nalejeme do formy a prikryjeme lístkovým cestom. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre zohriatej na 200 °C dozlata.
Tiež s hubami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu