Kuracina s hubami
Kuracina s hubami

Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 31. mája 2018
Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
250 g
180 g
2 strúčiky
200 ml
300 ml
100 g
2 PL
Navrch:
1 bal.
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.

  2. 2

    Potom pridáme šalotku, nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, zaprášime múkou a chvíľu restujeme. Pridáme vývar, smotanu a prelisovaný cesnak. Nastrúhame muškátový oriešok a pridáme vetvičky tymianu.

  3. 3

    Kuraciu zmes nalejeme do formy a prikryjeme lístkovým cestom. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre zohriatej na 200 °C dozlata.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Mne sa zdá ten postup úplne v poriadku, veď robí klasické kura na smotane so šampiňónmi, ktoré potom naleje do misky, zakryje lístkovým cestom a má z toho anglický chicken pie. Aj by som si dala. Pekný recept, ten tymián nabudúce vyskúšam tiež pridať.

Pridaj komentár k receptu: