Ryžový šalát
Ryžový šalát

Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 15:00. Komerčný recept.
Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Foto: ryzasos

Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si pochutnať na niečom zdravom a ľahkom. Ideálny recept Zobraziť celý popisMáte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si pochutnať na niečom zdravom a ľahkom. Ideálny recept s ryžou SOS Brown.

1
porcia
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g uvarená
 hrsť
1/2 ks (Konferencia)
30 g (gorgonzola)
10 ks
3 ks
1 ČL
Pečené paradajky:
1 strapec
30 ml
125 ml
2 strúčiky
Zálievka vinaigrette:
60 ml
30 ml
60 g
1 strúčik
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Ak vám nezvýšila ryža SOS Brown, uvarte si ju podľa návodu na obale.

  2. 2

    Na plech dajte umyté cherry paradajky, pridajte olivový olej a ocot Balsamico di Modena. Nakoniec primiešajte nasekaný cesnak. Pečte pri teplote 180 stupňov 15 minút.

  3. 3

    Na prípravu zálievky si na drobno nasekajte cibuľu a strúčik cesnaku. Pridajte do misky spolu s extra panenským olivovým olejom, octom Balsamico di Modena, čiernym korením a tymianom. Všetko poriadne premiešajte.

  4. 4

    Teraz pripravte hrušku. Na jednu porciu vám bude stačiť 1/2 hrušky. Do panvice pridajte maslo a keď sa roztopí, pridajte rozpolenú hrušku. Varte na strednom plameni s pokrievkou a občas hrušku otočte.

  5. 5

    Môžete pridať aj trochu cukru, lepšie však je, keď hruška skaramelizuje na vlastnom cukre. Môže to trvať až 15 minút.

  6. 6

    Medzitým si nakrájajte sušené paradajky, rozdrvte vlašské orechy a rozdrobte modrý syr.

  7. 7

    Je čas servírovať - na tanier dajte ryžu, špenát, sušené paradajky, vlašské orechy, rozdrobený syr, položte navrch skaramelizovanú hrušku, pečené cherry paradajky a polejte zálievkou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu