Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si pochutnať na niečom zdravom a ľahkom. Ideálny recept Zobraziť celý popisMáte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si pochutnať na niečom zdravom a ľahkom. Ideálny recept s ryžou SOS Brown.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g uvarená |
|
hrsť |
|
1/2 ks (Konferencia) |
|
30 g (gorgonzola) |
|
10 ks |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
Pečené paradajky: | |
1 strapec |
|
30 ml |
|
125 ml |
|
2 strúčiky |
|
Zálievka vinaigrette: | |
60 ml |
|
30 ml |
|
60 g |
|
1 strúčik |
|
|
|
1 vetvička |
|
Postup
-
1
Ak vám nezvýšila ryža SOS Brown, uvarte si ju podľa návodu na obale.
- 2
Na plech dajte umyté cherry paradajky, pridajte olivový olej a ocot Balsamico di Modena. Nakoniec primiešajte nasekaný cesnak. Pečte pri teplote 180 stupňov 15 minút.
- 3
Na prípravu zálievky si na drobno nasekajte cibuľu a strúčik cesnaku. Pridajte do misky spolu s extra panenským olivovým olejom, octom Balsamico di Modena, čiernym korením a tymianom. Všetko poriadne premiešajte.
- 4
Teraz pripravte hrušku. Na jednu porciu vám bude stačiť 1/2 hrušky. Do panvice pridajte maslo a keď sa roztopí, pridajte rozpolenú hrušku. Varte na strednom plameni s pokrievkou a občas hrušku otočte.
- 5
Môžete pridať aj trochu cukru, lepšie však je, keď hruška skaramelizuje na vlastnom cukre. Môže to trvať až 15 minút.
- 6
Medzitým si nakrájajte sušené paradajky, rozdrvte vlašské orechy a rozdrobte modrý syr.
- 7
Je čas servírovať - na tanier dajte ryžu, špenát, sušené paradajky, vlašské orechy, rozdrobený syr, položte navrch skaramelizovanú hrušku, pečené cherry paradajky a polejte zálievkou. Dobrú chuť.
Tiež ryžový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu