Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou fotorecept
Foto: elenas
Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a antioxidantov. Recept pochádza z kuchyne Lidla, zaujal ma svojou Zobraziť celý popisVeľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a antioxidantov. Recept pochádza z kuchyne Lidla, zaujal ma svojou netradičnou kombináciu, tak som ho uvarila. Jemne som ho upravila podľa seba.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
500 g |
|
2 ks |
|
4 - 5 strúčkov |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
2 - 3 PL (čerstvé) |
|
1 ČL (čerstvo nastrúhaný) |
|
1 PL |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Uvaríme vodu. Špargľu očistíme, odrežeme tvrdé konce a asi od polovice stebla ošúpeme.
-
2
Fenikel umyjeme, odrežeme vňať (necháme na ozdobu), odstránime vonkajšie listy. Nakrájame na 4 mm plátky.
-
3
Do osolenej vriacej vody dáme fenikel a varíme 2 - 3 min. Vyberieme z vody a odložíme. Do tej istej vody dáme variť aj špargľu tiež asi 3 minutý. Vyberieme, odložíme.
-
4
Na zmesi olivového oleja a 1 PL čerstvého masla zľahka osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme na prúžky nakrájanú papriku (sladkú alebo štipľavú, podľa chuti), ja som použila sladkú, lebo štipľavé nemusím. Spolu trochu osmažíme.
-
5
Na panvicu pridáme fenikel a špargľu. Osolíme, okoreníme, pridáme lístočky čerstvého tymianu a kôru z 1 bio citróna. Ešte som pridala aj kúsok masla. Osmažíme všetko spolu do zlatista.
-
6
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na steaky. Osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji do zlatista.
-
7
Na panvicu, kde sa smažili steaky pridáme 1 PL masla a 1 PL trstinového cukru a karamelizujeme. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a 1 citróna, 1 ČL strúhaného zázvoru a strúhaný syr Grana Padano.
-
8
Všetko spolu premiešame, privedieme do varu a odstavíme.
-
9
Na tanier servírujeme mäso so zeleninou poliate pomarančovou omáčkou a môžeme vychutnávať. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu