Tymianový sirup

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 29. októbra 2016

Môj recept na tymianový sirup nie je doslova sirupový. Nemá klasickú hustú sirupovú konzistenciu, no mne to takto vyhovuje. Po viacerých odskúšaných variantoch som sa vrátila k tejto pôvodnej. Je úplne jednoduchá, pripravíte ju naozaj hocikedy. Ak sirup potrebujete pripraviť narýchlo, tymian stačí namiesto celej noci nechať lúhovať 30 minút. http://www.patincatsomekitchen.com/tymianovysirup

Suroviny

1 l
500 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vodu s cukrom a tymianom dáme do hrnca a zohrievame, kým sa cukor úplne nerozpustí.

  2. 2

    Tymian nechajte cez noc lúhovať v hrnci. Potom sirup sceďte.

  3. 3

    Skladujte v chlade.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
práve som rozmýšlala ,čo s čerstvým tymiánom,aby som ho nemusela prezimovať takže tvoj nápad je super,ďakujem
Niekedy stačí aj čaj, vyvariť tymián, prípadne doň pridať aj majoránku, najmä pre tých, čo nemôžu cukor, teda ani žiadne sirupy, či už liečivé alebo ovocné. Aspoň tak, jednorazovo......
Tymián, alebo dúška tymiánová, aj dúška materina je jedno z najsilnejších prírodných antibiotík. Používa sa pri všetkých infekčných ochoreniach, pri zápaloch, pri plesniach a kvasinkových ochoreniach, tráviacich ťažkostiach, plynnatosti. Dobrá je aj vyluhovaný v špirituse na dezinfekciu, proti plesniam, roztočom. Opatrne v tehotenstve, pri kojení, pri vysokom krvnom tlaku.
ako ho dávkuješ pre dospelého človeka vážiaceho 70 kg strednej výšky vek 50 rokov? koľkokrát denne a lyžička, či lyžica? kde skladuješ? ako dlho? pri akom kašli? kedy sa môže používanie zopakovať?
@Bubaya (30.10.2016 22:02)
Hezky shrnuto, tymián i mateřídoušku miluji a moc ráda s nimi vařím. Je pravda, že tyto bylinky jsou dost aromatické a vlastně samy nás vedou k jemnému dávkování. Sirup je fajn, mně bohatě stačí několikrát za týden vypít pohár vody se sirupem - například bylinkovým. Jako prevence výborná záležitost. @Patincatsomekichen díky za receptík. Určo výborný, takto se dají zpracovat části stonků, které by jinak zůstaly nevyužité. Krásné foto i blog, jsi nesmírně šikovná!

Pridaj komentár k receptu: