Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
mesačník Varecha, 5. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto paštéta taká skvelá.
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
Na paštétu: | |
300 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
8 guľôčok |
|
8 guľôčok |
|
3 ks |
|
5 vetvičiek |
|
100 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
50 g (plátky) |
|
12 g (plátky) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Guľôčky borievky a nového korenia, bobkové listy a tymian zalejeme v hrnci asi 200 ml vody a varíme asi 10 minút.
- 2
Jelenie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na 3 PL oleja opečieme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a zalejeme vínom, necháme odpariť alkohol. K mäsu cez sitko prilejeme vývar z korenín. Spoločne dusíme pod pokrievkou asi 90 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Pripravenú zmes rozmixujeme spolu s pečeňou a maslom najemno. Primiešame brusnice a mandle.
- 4
Zmesou naplníme mištičky s objemom 300 ml, ktoré sme vystlali plátkami slaniny. Pečieme vo vodnom kúpeli v rúre vyhriatej na 150 °C asi 30 minút.
- 5
Upečenú paštétu necháme vychladnúť, potom preložíme do chladničky. Podávame s brusnicami a pečivom.
Tiež divinová paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu