Divinová paštéta
Divinová paštéta

Delikatesná jelenia paštéta v slaninke

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 5. októbra 2022
Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
Foto: Kulinární studio MAFRA

Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto paštéta taká skvelá.

4
porcie
120 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Na paštétu:
300 g
200 g
1 ks
200 ml
8 guľôčok
8 guľôčok
3 ks
5 vetvičiek
100 g
150 g
50 g
50 g (plátky)
12 g (plátky)




Postup

  1. 1

    Guľôčky borievky a nového korenia, bobkové listy a tymian zalejeme v hrnci asi 200 ml vody a varíme asi 10 minút.

  2. 2

    Jelenie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na 3 PL oleja opečieme cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a zalejeme vínom, necháme odpariť alkohol. K mäsu cez sitko prilejeme vývar z korenín. Spoločne dusíme pod pokrievkou asi 90 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Pripravenú zmes rozmixujeme spolu s pečeňou a maslom najemno. Primiešame brusnice a mandle.

  4. 4

    Zmesou naplníme mištičky s objemom 300 ml, ktoré sme vystlali plátkami slaniny. Pečieme vo vodnom kúpeli v rúre vyhriatej na 150 °C asi 30 minút.

  5. 5

    Upečenú paštétu necháme vychladnúť, potom preložíme do chladničky. Podávame s brusnicami a pečivom.

Diskusia k receptu

haji
Paštéka vypadá dobře, s radostí bych ochutnala. Olej vymeniť za masť by to chcelo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia