Panenka s tekvicovým pyré a Hokkaido lodičkou

bebetko - fotkabebetko, 5. februára 2017
Panenka s tekvicovým pyré a Hokkaido lodičkou
Foto: bebetko

Inšpirácia pre lahodný obed s netradičnou prílohou. :)

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 g
 pp
 pp
2 PL (na opekanie)
Tekvicové pyré:
1 kg
500 g
120 g
150 ml
podľa poteby
Tekvicové lodičky:
2 ks
1 hlávka
podľa poteby
podľa poteby
3 vetvičky
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku si naporcujeme, umyjeme, osušíme. Mierne osolíme, okoreníme podľa chuti a každú obalíme v dvoch plátoch Schwarzwaldskej šunky. Takto pripravenú panenku je dobre nechať uloženú zaliatu s malým množstvom oleja v chlade pár hodin, ale možeme ju ihneď pripravovať. Na rozpálanú panvicu dáme dve lyžice oleja repkového, necháme poriadne prehriať, no nie prepaliť :) Na takto pripravenej panvici z prudka opečieme z každej strany panenku. Keď ju máme opečenú, preložíme ju na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry na 250 °C cca na 6 - 8 minút no to záleži od hrúbky panenky.

  2. 2

    Príprava tekvicového pyré je rovnaká ako príprava zemiakového pyré. Takže očistené zemiaky dáme variť spolu s rozkrájanou NEOČISTENOU tekvicou do makka. Po uvarení pridáme maslo a horúcu smotanu a vymiešame na jemné pyré, v ktorom budeme mať kúsočky rozvarenej šupky z tekvice. Dochutíme soľou.

  3. 3

    Lodičky. Umytú tekvicu aj s kôrou nakrájame na mesiačiky. Podla veľkosti tekvice nám vyjde 4 - 6 dielov. Rozložíme ich na plech. Očistíme si polovicu strúčikov z cesnaku a na kazdú časť rozotrieme jeden prelisovaný strúčik. Ostatné neočistene strúčiky rozhádžeme po plechu. Rovnako lístky tymianu oddelíme od stoniek a posypeme nimi tekvice. Posolíme morskou soľou, okoreníme a zakápneme olivovým olejom. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 °C do mäkka. Cca 30 minút. Je to výnikajúca príloha vhodná aj ako samostatný pokrm.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: