Inšpirácia pre lahodný obed s netradičnou prílohou. :)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| pp |
|
| pp |
|
| 2 PL (na opekanie) |
|
| Tekvicové pyré: | |
| 1 kg |
|
| 500 g |
|
| 120 g |
|
| 150 ml |
|
| podľa poteby |
|
| Tekvicové lodičky: | |
| 2 ks |
|
| 1 hlávka |
|
| podľa poteby |
|
| podľa poteby |
|
| 3 vetvičky |
|
| 1 dcl |
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku si naporcujeme, umyjeme, osušíme. Mierne osolíme, okoreníme podľa chuti a každú obalíme v dvoch plátoch Schwarzwaldskej šunky. Takto pripravenú panenku je dobre nechať uloženú zaliatu s malým množstvom oleja v chlade pár hodin, ale možeme ju ihneď pripravovať. Na rozpálanú panvicu dáme dve lyžice oleja repkového, necháme poriadne prehriať, no nie prepaliť :) Na takto pripravenej panvici z prudka opečieme z každej strany panenku. Keď ju máme opečenú, preložíme ju na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry na 250 °C cca na 6 - 8 minút no to záleži od hrúbky panenky.
- 2
Príprava tekvicového pyré je rovnaká ako príprava zemiakového pyré. Takže očistené zemiaky dáme variť spolu s rozkrájanou NEOČISTENOU tekvicou do makka. Po uvarení pridáme maslo a horúcu smotanu a vymiešame na jemné pyré, v ktorom budeme mať kúsočky rozvarenej šupky z tekvice. Dochutíme soľou.
- 3
Lodičky. Umytú tekvicu aj s kôrou nakrájame na mesiačiky. Podla veľkosti tekvice nám vyjde 4 - 6 dielov. Rozložíme ich na plech. Očistíme si polovicu strúčikov z cesnaku a na kazdú časť rozotrieme jeden prelisovaný strúčik. Ostatné neočistene strúčiky rozhádžeme po plechu. Rovnako lístky tymianu oddelíme od stoniek a posypeme nimi tekvice. Posolíme morskou soľou, okoreníme a zakápneme olivovým olejom. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 °C do mäkka. Cca 30 minút. Je to výnikajúca príloha vhodná aj ako samostatný pokrm.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu